adscode
adscode

Antalya 6 Büyüklüğünde Depremle Sarsıldı

Antalya ve çevresinde saat 17.21'de 6.0 büyüklüğünde olduğu sanılan şiddetli bir depremle sallandı. Depremin merkez üssünün Antalya körfez olduğu belirtildi.

Antalya 6 Büyüklüğünde Depremle Sarsıldı
Türkiye'den Haberler
Antalya ve çevresinde saat 17.21'de 6.0 büyüklüğünde olduğu sanılan şiddetli bir depremle sallandı. 

Antalya ve çevresinde hissedilen depremin merkez üssünün Antalya körfez olduğu belirtildi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi depremin merkez üssünü Antalya körfezi. büyüklüğünü ise 6.0 olarak duyurdu. AFAD yetkilileri, şimdilik bir can ve mal kaybı bilgisinin ulaşmadığını bildirdiler.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD)'dan yapılan açıklamada Antalya'da saat 17.21'de merkez üssü Akdeniz Doğu Baseni olan 6,0 büyüklüğünde sarsıntı yaşandığı kaydedildi. 

Antalya Valiliği, saat 17.21'de meydana gelen depreme bağlı herhangi bir hasarın bildirilmediğini, can ve mal kaybı da yaşanmadığını açıkladı - İlk depremin ardından büyüklükleri 2.5 ile 3 arasında değişen 7 deprem daha kaydedildi.


VALİ ÖZTÜRK: BEN DE ÇOK HİSSETTİM 

Antalya Valisi Sabahattin Öztürk deprem sonrası şu sözleri kaydetti: “Ben de çok hissettim. Elimize ulaşan bir hasar bilgisi yok. Makam odada çalışıyordum, çok hissettim. 2. katta bu kadar hissettiysem yüksek apartmanlarda daha çok hissedilmiştir. Uzun sürdü, süre veremiyorum ama uzun sürdü. Antalya 2. derecede deprem bölgesi olarak belirlendi. Ancak eskiye dair binalarımızın gözden geçirilmesi lazım. Herkesin tedbirler alması gerekiyor.” 


‘BÜYÜK ARTÇILAR OLABİLİR’ 

İTÜ Öğretim Üyesi Okan Tüysüz konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Verilen değer 5.9. Merkez Serik görünüyor. Derinlik 51 km. Oldukça derin bir rakam. Ama hasarın çok büyük olacağını düşünmüyorum. Artçıları 4.9 veya 5.0 büyüklüğünde artçı beklenebilir” dedi. 

Deprem Uzmanı Ahmet Ercan ise yaşananın bir ‘derin deprem’ olduğunu söyleyerek, “Derinliği 43 km. Normalde 15-20 km'dir. Avrupa diliminin üzerinde gerçekleşti bu deprem. 6.1'lik deprem küçük bir deprem değil. 4 yıldır izliyoruz” diye konuştu. 

(dha)

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)