adscode
adscode

Antalya’da öğrenci yurtları için endişe verici rapor

Antalya Muratpaşa Belediyesi'nin 1 Aralık 2016’da öğrenci yurtlarındaki yangın güvenliği sistemlerini incelemek üzere kurduğu Meclis Araştırma Komisyonu'nun raporu tüyleri ürpertti: Yangın merdiveni yok,…

Antalya’da öğrenci yurtları için endişe verici rapor
Eğitim
Adana’nın Aladağ ilçesindeki özel kız öğrenci yurdunda 12 kişinin öldüğü, 22 kişinin de yaralandığı yangın sonrası Antalya Muratpaşa Belediyesi'nin 1 Aralık 2016’da öğrenci yurtlarındaki yangın güvenliği sistemlerini incelemek üzere kurduğu Meclis Araştırma Komisyonu'nun raporu tüyleri ürpertti: Yangın merdiveni yok, acil çıkış pencere olarak gösterilmiş. Su sistemli yangın depoları bulunmuyor. Elektrik sistemleri sorunlu.
Antalya Muratpaşa Belediyesi tarafından 2016 yılı Aralık ayında kurulan Yangın ve Sistemlerini İnceleme Komisyonu'nun, ilçedeki yatılı öğrenci yurtlarıyla ilgili raporu açıklandı. Raporda 16 yurdun çoğunluğunda önemli derecede eksikliklerin bulunduğu, bunlardan 5 katlı bir öğrenci yurdunda yangın merdivenin dahi bulunmadığı kaydedildi.

Muratpaşa Belediyesi Şubat ayı Olağan Meclis Toplantısı, belediye konferans salonunda gerçekleşti.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısında, gündem maddelerinin yanı sıra, yeni anayasa referandumu hakkında görüşler ile geçtiğimiz ay öğrenci yurtlarındaki yangın güvenliği ve sistemlerini incelemek üzere kurulan Meclis Araştırma Komisyonunun raporu yer aldı.

"Yangın merdiveni yok, acil çıkış olarak pencere gösterilmiş"

Toplantıda, Adana’nın Aladağ ilçesindeki özel kız öğrenci yurdunda 12 kişinin öldüğü, 22 kişinin de yaralandığı yangın sonrası Muratpaşa Belediyesi'nin 1 Aralık 2016’da öğrenci yurtlarındaki yangın güvenliği sistemlerini incelemek üzere kurduğu Meclis Araştırma Komisyonunun raporu tüyleri ürperti.

CHP’den 5, Ak Parti ve MHP’den 1’er kişi olmak üzere 7 kişinin oluşturduğu Meclis Araştırma Komisyonunun raporuna göre ilçede bulunan 16 öğrenci yurdunun çoğunluğunda önemli sayılacak aksaklıklar olduğu tespit edildi.

Yine incelenen yurtlardan özel erkek ve özel kız yurdunda olan eksiklikler ise şok etti.

Rapora göre 5 katlı özel bir erkek yurdunda yangın merdiveninin hiç olmadığı, acil çıkış yeri olarak da pencerenin gösterildiği, su sistemli yangın depolarının olmadığı görüldü.

Diğer 4 katlı özel kız öğrenci yurdunda ise elektrik sistemlerinin son derece eski olduğu, hiçbir şekilde standartlara uygun olmadığı gözlendi.

"Gereken çalışmalar başlatıldı"

Konuyla ilgili açıklama yapan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, son yıllarda öğrenci yurtlarında çıkan yangınlara karşı geçtiğimiz ay bir araştırma komisyonu kurduklarını hatırlattı. Olası bir facianın önüne geçmek için komisyon kurduklarını belirten Uysal, "Doğruyu söylemek gerekirse yurtlarımızın çoğunluğunda önemli sayılacak eksiklikler tespit edildi. Bu konudaki çalışmalarımıza hemen başladık. Gerekli uyarılarda bulunduk. Eksiklikler giderilecek" dedi.

İHA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)