adscode
adscode

Antibiyotik kullanımı ve salgın hastalıklar Meclis gündemine taşındı

CHP Ankara Milletvekili Levent GÖK, antibiyotik kullanımı ve salgın hastalıklara ilişkin soru önergesi verdi.

Antibiyotik kullanımı ve salgın hastalıklar Meclis gündemine taşındı
Eğitim
Sağlık Bakanlığı ocak ayı içerisinde antibiyotiklerin yanlış kullanımını önlemek amacıyla “Antibiyotikte değil, sağlığınızda ısrarcı olun” sloganıyla bir kampanya başlatmıştır.
Sağlık Bakanlığı şehirlerdeki reklam panoları ve internet yoluyla yapılan, yukarıda sözü geçen kampanya aracılığı ile konuya çözüm getirmeye çalışmaktadır. Ankara’da 2018 yılının başından itibaren grip ve nezle salgını devam etmektedir. Bugüne kadar önüne geçilemeyen antibiyotik kullanımının hastalıkların yenilmesini zorlaştırdığı ve salgının temel olarak bu sebeple uzun sürdüğü düşünülmektedir. Konuya ilişkin CHP Ankara Milletvekili Levent GÖK'ÜN verdiği soru önergesi:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA


 

Aşağıdaki sorularımın Sağlık Bakanı Ahmet Demircan tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını, Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince arz ederim.

 

 

Levent GÖK

Ankara Milletvekili


 

Sağlık Bakanlığı ocak ayı içerisinde antibiyotiklerin yanlış kullanımını önlemek amacıyla “Antibiyotikte değil, sağlığınızda ısrarcı olun” sloganıyla bir kampanya başlatmıştır. 10.10.2017 tarihinde yüksek oranda antibiyotik reçete edilmesi ve antibiyotik kullanımına ilişkin verdiğim soru önergesine cevap vermemiş olan Sağlık Bakanlığı, şehirlerdeki reklam panoları ve internet yoluyla yapılan, yukarıda sözü geçen kampanya aracılığı ile konuya çözüm getirmeye çalışmaktadır.

Ankara’da 2018 yılının başından itibaren grip ve nezle salgını devam etmektedir. Bugüne kadar önüne geçilemeyen antibiyotik kullanımının hastalıkların yenilmesini zorlaştırdığı ve salgının temel olarak bu sebeple uzun sürdüğü düşünülmektedir.

Bu bilgiler ışığında:

  1. Sağlık Bakanlığı salgını neden duyurmamakta ve konuya ilişkin somut önlemler almamaktadır?

  2. Sözü geçen salgının uzun ve etkili olmasının sebepleri nelerdir?

  3. Aşırı antibiyotik kullanımı nedeniyle baş edilmez hale gelen grip ve nezle vakaları salgına dönüşmeden neden gerekli uyarılar yapılmamış ve sözü geçen kampanya hayata geçirilmemiştir?

  4.  Kampanya aracılığı ile salgında vatandaşlarımızın yaşadıkları ve yaşayacakları olumsuzluklara bahane mi hazırlanmaktadır?

  5. Yüksek oranda antibiyotik kullanımı ve yaygın görülen hastalıklarla ilgili eylem planınızı açıklar mısınız?


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)