adscode
adscode

Antropolog Michael Taussig Boğaziçi'nde Ders Verecek

Boğaziçi Üniversitesi’nin uluslararası misafir programı “Boğaziçi Chronicles” Mayıs ayında ünlü antropolog ve yazar Michael Taussig’i ağırlıyor.

Antropolog Michael Taussig Boğaziçi'nde Ders Verecek
Üniversite

Ünlü antropolog Michael Taussig, “Boğaziçi Chronicles” kapsamında 1 – 21 Mayıs 2015 tarihleri arasında Boğaziçi Üniversitesi’nin misafiri olacak. Boğaziçi Üniversitesi’nde konaklayarak öğrenci ve akademisyenlerle buluşacak olan Taussig, 5 Mayıs Salı günü Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’nda “ Hokkabaz Rastelli, Ya Da Walter Benjamin’in Tarih Tezinde Türklerin Ne İşi Var?” başlıklı bir ders verecek. Taussig, Alman düşünür ve estetik kuramcısı Walter Benjamin’den ilhamla hazırladığı bu dersi bir performans tadında izleyenlerle buluşturacak.

Eleştirel Kuram ve Yapısalcılık Sonrası düşüncesinden etkilenen Taussig, devletin insanlar üzerindeki gücünü pekiştirmeye yönelik yöntemleri konusunda oldukça ses getiren söylemlere imza atıyor. Sıra dışı sahne anlatımıyla felsefe dünyasına yeni bir dil kazandıran Taussig, bir yandan metinlerini okurken, sayfanın yani sahnenin diğer tarafında yazdıkları ile ilgili yorumlarını dans ve müzik eşliğinde sahneye taşıyor. Etkinlik, Türkçeye çevrilecek.



Michael Taussig Hakkında:
Sidney’de doğan Taussig, Sidney Üniversitesi’nde tıp alanında eğitim gördü. Ardından 60’ların sonunda London School of Economics’den antropoloji doktorası alan Taussig, devlet fetişizmi ile ilgili çalışmalarına 1969 yılında Colombia’da başladı. Columbia Üniversitesi Antropoloji Bölümü öğretim üyesi olan Taussig, aynı zamanda İsviçre’deki The European Graduate School’da dersler veriyor ve her yaz eski öğrencileriyle birlikte, New York’un kuzeyindeki High Falls bölgesinde bir yazı ve fikir atölyesi düzenliyor. Taussig’in Türkçe’de ‘’Walter Benjamin'in Mezarı’’ ( Yapı Kredi Yayınları, 2006) ve yazarları arasında yer aldığı ‘’İşgal Et: İtaatsizlik Üzerine Üç Tez’’ (Kolektif Kitap, 2013) adlı kitapları bulunuyor.

Kitapları:

The Devil and Commodity Fetishism in South America, 1980

Shamanism, Colonialism, and the Wild Man : A Study in Terror and Healing, 1987

The Nervous System, 1992

Mimesis and Alterity; A Particular History of the Senses, 1993

The Magic of the State, 1997

Defacement: Public Secrecy and the Labor of the Negative, 1999

Law in a Lawless Land : Diary of a Limpieza in Colombia, 2003

My Cocaine Museum, 2004

Walter Benjamin'in Mezarı, Yapı Kredi Yayınları, 2006

İşgal Et: İtaatsizlik Üzerine Üç Tez, M.Taussig, Bernard E. Harcourt, W.J.T.Mitchell, Kolektif Kitap, 2013

 

Tarih: 5 Mayıs Salı

Saat: 16.00

Yer: Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)