adscode
adscode

AÖF sınavları ne olacak?

Bir milyon Açıköğretim Fakültesi (AÖF) öğrencisinin 18-19 Nisan’da bahar dönemi sınavı var ve hâlâ ertelenmedi!

AÖF sınavları ne olacak?
Milliyet Diyalog

Rektör, “Açıköğretimde dersler şu anda devam ediyor. Sınavla ilgili, koronavirüsün size engel olamayacağı bir çözüm üretmeye çalışıyoruz” demiş!

İlginç hem de çok ilginç bir açıklama!

MEB ve YÖK de keşke bu dâhiyane çözümü bekleseydi!

Çok merak ettim: Bir milyon öğrenciyi koronavirüsten etkilemeden nasıl bir sınav olacak?

Sanal sınav mı?

Çok zor ama imkânsız değil!

Merakla bekliyoruz!..

Emekler boşuna mı?

Eğitim ve sınav takviminin altüst olması hayatını tümüyle sınavlara endeksleyenler için şoke edici oldu. Tüm çalışma düzenleri kaosa dönüştü. Evet, onca emek, onca para, onca zaman boşuna gitti gibi gözükse de ne olur üzülmeyin, çünkü boşa gitmeyecek. Attığınız tohumlar, öyle ya da böyle, bir şekilde ürüne dönüşecektir!..

Böylesi krizler bin yılda bir yaşanır derler. Ve bu da bize denk geldi. Kaçışı yok ama önlemi var. Eğer iyi idare edersek, yaşadığımız bu krizi fırsata dönüştürebiliriz.

Nasıl mı?

Çalışarak, üreterek, okuyarak, kendimizi dinleyerek, hastalanmayarak, ailemize daha çok zaman ayırarak ve en önemlisi de moralimizi ve sağlığımızı bozmadan, gelecek güzel günlere hazır ve nazır olarak beklemek, kendimizi daha iyi hissetmemize olanak sağlayacaktır.

En iyi tedavi yöntemi koruyucu hekimliktir, kendinizi her türlü virüsten koruyarak, salgının yayılmasına ciddi anlamda engel olabilirsiniz. Bunu başardığımız gün yani salgının frenlediği gün, güzel günler çok daha yakın olacaktır.

Bugün için ertelenen sınavları ne olur hayatınızın en önemli sınavı gibi görmeyin. Evet, önemli sınavlar ama biri bitiyor, diğeri başlıyor.

Ve bu, hayatımız boyunca devam edecek. Bu yüzden, bir sınav kaçtı ya da ötelendi diye karalar bağlamak, demoralize olmak, yanlışların en büyüğü olur.

Şu günlerde birinci önceliğimiz, sağlığımızı korumak olmalıdır. Bunu başarabilirsek, gerisi kendiliğinden gelecek ve her şey daha güzel olacaktır.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)