adscode
adscode

Apple da Gözlük İşine Giriyor

ABD Patent Dairesi’ne Apple tarafından yapılan bir başvuru ve alınan bir patente göre firma sanal gerçeklik gözlüğü üzerinde çalışıyor.

Apple da Gözlük İşine Giriyor
Bilim Teknoloji
Ortaya çıkan patente göre iPhone telefonlarıyla çalışacak olan sanal gerçeklik gözlüğü Samsung’un Gear VR ürününe benziyor. 

'Kafaya takılan ekran sistemi’ olarak adlandırılan sanal gerçeklik gözlüğü iPhone telefonlarıyla beraber kullanılıyor. Patent başvurusundaki çizimlere göre üzerinde kulaklık olan sistemle ilgili aksesuarlar da bulunuyor. Gözlükle beraber çıkarılabilir pil ve uzaktan kumanda gibi aksesuarlar da üretilebilecek. 

Tüm bu gelişmelere rağmen bu patentin ürüne dönüşüp dönüşmeyeceği konusunda ciddi sıkıntılar bulunuyor. Zira Apple’ın CEO’su 2014 yılında yaptığı bir açıklamada ’gözlükler akıllı bir hareket olmaz, çünkü insanlar onları takmak istemiyor’ demişti. Ayrıca Apple’ın aldığı her patent ürüne dönüşmüyor. 

İlgi çok, içerik yok

Sanal gerçeklik gözlükleri son aylarda birçok firmanın ilgi alanına girmeye başladı. Başta Google olmak üzere Samsung, Zeiss, Sony ve benzeri firmaların bu tip gözlükleri bulunuyor. Ayrıca Facebook da satın aldığı sanal gerçeklik gözlüğü üreticisi Oculus ile bu alana giriş yaptı.Büyük bir çoğunluğu akıllı telefonlarla kullanılan bu gözlüklerle ilgili en büyük sorun içerik sayısının az olması.  

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)