adscode
adscode

Ara tatil kime yaradı?

Okullarda bu yıl ilk kez ara yarıyıl tatil uygulamasına gidiliyor. Ara tatil nedeniyle tur satışlarında patlama olmuş!

Ara tatil kime yaradı?
Milliyet Diyalog

18-22 Kasım tarihleri arasındaki ara tatil anne babaları tedirgin etse de görünen o ki en çok turizmcileri sevindirdi!

Bakalım eğitime katkısı ne olacak?.. 4 yarıyıllı sistem, Cumhuriyet tarihi boyunca hep gündeme geldi, hep tartışıldı ve her defasında vazgeçildi. Çünkü Türkiye’nin koşulları buna uygun değildi. Bunun böyle olmadığını, bu yıl, görerek, yaşayarak, iliklerimize kadar hissedeceğiz...

Dünyanın en az eğitim süresine ama en çok tatil yapma şansına sahip ülkelerden biriyiz. Üstelik okullarımızın çoğunda yarım gün eğitim yapılıyor.

Çok farklı iklime sahibiz ve aile boyu hep birlikte tatil yapma alışkanlığımız var. Yani öyle istediğimiz zaman tatile çıkamayız. Özellikle de çalışan anne babalar çok dertli. Peki, bu süreçte çocuklar ne olacak endişesi yaşıyorlar.

Motivasyon?

Bizde genel alışkanlıktır, tatil öncesi ve tatil sonrası motivasyon öyle kolay kolay sağlanmaz. Ara tatillerden sonra da bu kayıp günlerin sayısı daha da artacak!

Bu arada yorulan sadece öğrencilermiş gibi onlara tatil verip, öğretmenlerin göz ardı edilmesi, tıpkı veliler gibi öğretmenlerimizi de kırmış vaziyette... Kırk yılı aşkın süredir eğitimin tam da göbeğindeyiz.

Bu süreçte gördük ki öğrenci, veli ve öğretmenlerin tümüyle benimsemediği hiçbir proje başarılı ve kalıcı olmadı!

Bakalım, dört yarıyıllı, bol tatilli yeni modelin geleceği ne olacak?.. Turizmcilere gelince, onlar elbette sevinecek. En ölü sezonda turizmde hareket sağlanacak. Peki ya kendi çocuklarının geleceği?

Eminiz ki onların da çocukları vardır ve bu konuda tedirgin olan eğitimcileri, anne, babaları en iyi onlar anlayacaklardır...

 

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)