adscode
adscode

ARILILARIN “AKILLI ŞEHİR”İ AKADEMİK DESTEKLE GELİŞİYOR

Özel Arı Okulları “Akıllı Şehir” projesi üzerine çalışmalarını yoğun biçimde sürdürüyor.

ARILILARIN “AKILLI ŞEHİR”İ AKADEMİK DESTEKLE GELİŞİYOR
Okullardan Haberler

“Erasmus+ K201 Stratejic Partnership For School Education” programında “Smart Kids” projesi ile proje grubunun beğenisini toplayan ve projenin rehberlik görevini üstlenen Özel Arı Okulları “Akıllı Şehir” projesi üzerine çalışmalarını yoğun biçimde sürdürüyor.

Geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında disiplinler arası çalışmalar ile oluşturdukları “Akıllı Şehir”leri için STEAMmaker laboratuvarında pek çok proje geliştiren ve gerçekleştiren Arılı öğrenciler bu yıl da projelerine yenilerini ekledi.

Özel Arı Ortaokulu 5.sınıf öğrencilerinin “Güneş Panelli Trafik Lambası”, 6.sınıf öğrencilerinin “Akıllı Seraların Geliştirilmesi” ve 7.sınıf öğrencilerinin ise “Akıllı Araba” projeleri ile geliştirecekleri “Akıllı Şehir”leri akademisyenlerden de destek gördü.

Proje kapsamında “Akıllı Şehir”leri araştıran ve şubat ayında Çankaya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Maraş ile bir araya gelen Özel Arı Ortaokulu 6 ve 7.sınıf öğrencileri “Akıllı Şehir”ler ile ilgili ayrıntılı bilgi edinirken merak ettikleri sorulara da yanıt buldu.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)