adscode
adscode

Arınç: 'Öğretim elemanlarının hakları iyileşecek'

Başbakan Yardımcısı Arınç, ''Özellikle öğretim elemanlarımızın maaş, özlük hakları ve sosyal imkanları konusunda gelişmeler yaşanacaktır'' dedi.

Arınç: 'Öğretim elemanlarının hakları iyileşecek'
Üniversite
Arınç, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde düzenlenen 2012-2013 akademik yılı açılış töreninde, üniversitelerin sayısının artması yanında nitelik ve niceliğinin önemli olduğunu söyledi.
Öğretim elemanı ve öğretim üyesi sayısının artması, öğretim görevliliği ve araştırma görevliliğinin cazip hale getirilmesi gerektiğini dile getiren Arınç, şöyle devam etti:
''Yani onların özlük haklarını, maaşlarını, sosyal imkanlarını da bir öğretim üyesi olmaya aday, bu işi severek yapan, tez, araştırma gibi konularda üniversitede öğrenciyle karşı karşıya gelecek tüm arkadaşlarımızın bugünkü imkanlardan daha da ileride olması lazım. Bunu takip ediyoruz, bunun bir eksiklik olduğunu biliyoruz. Özellikle öğretim elemanlarımızın maaş, özlük hakları ve sosyal imkanları konusunda gelişmeler yaşanacaktır. Maliye Bakanı olsaydım belki daha rahat rakam verebilirdim ama şimdilik şu kadarını söyleyeyim; işin üstündeyiz, buna hakkınız var, hakkınızı da en güzel şekilde zaman zaman ifade ediyorsunuz. Bunu göz ardı edemeyiz.''
Üniversitelerde kısıtlayıcı anlayış olamazÜniversitelerde herkesin düşüncesini, ifadesini rahatlıkla ortaya koyması, kaynaklardan rahatlıkla istifade etmesi, ayrımcılığın hiç yaşanmaması gerektiğine dikkati çeken Arınç,  ''Şüphesiz üniversitelerde dışlayıcı, kısıtlayıcı, standart bir anlayış olamaz'' dedi.
Üniversitelerde yaşanan protesto olayları
Arınç, bazı üniversitelerin açılışlarına gittiklerini ve çeşitli protestolarla karşılaştıklarını belirtti.Protestoların her yerde olabileceğini ve bunların doğal olduğunu bildiren Arınç, şunları kaydetti:''Benim ne kadar konuşma özgürlüğüm varsa senin de o kadar dinleme özgürlüğün, beğenmediğin bir şeyi protesto etme özgürlüğün var. O zaman üç dakika yap da ondan sonra millet dinlesin, biz konuşalım. Demokrasi dediğimiz böyle bir şey.''
Laboratuvar açılışıArınç, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Yerleşkesi'nde inşa edilen Yapı Deprem Araştırma Laboratuvarı'nın açılış töreninde de bu laboratuvarın kurulmasının çok hayırlı bir iş olduğunu söyledi.
Bülent Arınç, ''Kentsel dönüşümle binalarımızın deprem riski taşıyan özelliklerinin kurtarılması, büyük bir görev olarak önümüzde duruyor'' dedi.
AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)