adscode
adscode

Arınç:' Öğretmenler Şahsiyet Kazanacak'

Genel Yayın Yönetmenimiz Nuh Albayrak’ın moderatörlüğünü yaptığı Türkiye Toplantıları’nda konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınçyeni anayasa konusunda AK Parti’nin çok samimi olduğunu söyledi. Arınç,…

Arınç:' Öğretmenler Şahsiyet Kazanacak'
Haberler

Genel Yayın Yönetmenimiz Nuh Albayrak’ın moderatörlüğünü yaptığı Türkiye Toplantıları’nda konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç yeni anayasa konusunda AK Parti’nin çok samimi olduğunu söyledi. Arınç, “Anayasada artık değişiklik paketleri yapmayacağız. Sil baştan yeni bir anayasa yapacağız” dedi.

Her diploma alanı atayamayız!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ‘twitter’da en çok atama bekleyen öğretmenlerden mesaj aldığını söyledi. 9 yıllık dönemde 315 bin öğretmen atadıklarını belirten Arınç, şunları söyledi: “Bu, müthiş bir rakam. Ama en çok mezun verenler de eğitim fakülteleri. Bir hükümet diploma alan her kişiyi ‘atayacağım’ diye bir taahhüt altına giremez. Bu söylendiği zaman insanlar ümitsizliğe kapılıyorlar. Ama hayatın gerçeğini hepimiz çok iyi bilmeliyiz. Devletin, eline diploma alan herkese ‘al sana şu iş’ deme imkânı yoktur. Devletin bir iş meydana getirmesi için 500 milyar liralık bir yatırım yapması lazım. Bu mümkün değil. Belki kendi işini kuracaksın, belki özel sektörde bir iş bulacaksın. Milli Eğitim Bakanımız Ömer Dinçer bu konuda biraz katıdır, kuralcı bir insandır. Onun bazı davranışları veya konuşmaları öğretmenler arasında bir umutsuzluk meydana getirebilir. Ama kendisi ilkeli, öğretmenlere şahsiyet kazandırmak isteyen bir insandır. Öğretmenleri yetiştirmek isteyen, öğretmen-öğrenci ilişkisini yeni baştan kurmak isteyen bir bakandır. Bekleyenler şunu bilsinler ki, mümkün oldukça atamalar yapılacaktır. Hak kayıplarının yaşanmaması için memur olma yaş sınırını da 30’dan 35’e çıkardık. Bazı kurumlarda bu sınır daha da yukarı çekildi.”

 

Türkiye


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)