adscode
adscode

ARININ BİLİM KAHRAMANLARINA “PROGRAMLAMA ÖDÜLÜ”

“CITY SHAPERSM: Şehri Şekillendir” temalı “Bilim Kahramanları Buluşuyor/FIRST LEGO League (FLL) 16. Sezon Ankara Yerel Turnuvaları” Çankaya Üniversitesi Balgat Kampüsünde 8-9 Şubat 2020 tarihlerinde gerçekleştirildi.

ARININ BİLİM KAHRAMANLARINA “PROGRAMLAMA ÖDÜLÜ”
Etkinlikler

Bu sezon takımlar tarafından gezegenimizin nesiller boyu doğru yolda ilerleyebilmesi için ulaşım, çevre ve binalar için yeni çözümler aranan turnuvaya katılımcılar yoğun ilgi gösterdi. Turnuvaya hazırlık sürecinde takım koçları rehberliğinde robot tasarlayan ve program yazan takımlar, çalışmalarının ürünlerini gönüllü jürilere sundu, robot maçları yaptı ve proje ürünlerini ziyaretçilerle paylaşma olanağı buldu.
Turnuva sürecinde iş birliği yapma, eleştirel düşünme, zaman yönetimi, sunum becerileri ve takım çalışması deneyimi edinen öğrencilerin yarışlardaki centilmence tavırları da görülmeye değerdi. Takımların kodlama becerilerinin ön plana çıktığı turnuvada, Özel Arı Anadolu Lisesi ve Özel Arı Fen Lisesi Robot Kulübü öğrencilerinden oluşan “ROBOBEE” takımı, jüri tarafından en farklı tasarıma ve en güçlü algoritmaya sahip robota sahip takıma verilen “Programlama Ödülü”ne layık görüldü.
Dünyaca ünlü bu organizasyonun Ankara ayağına 3 yıldır ev sahipliği yaptıklarını belirten Özel Arı Okulları Genel Müdür Yardımcısı Seda Tarman, “Ülkemizin çeşitli illerinden turnuvaya katılarak proje üreten ve ürettikleri projeleri ürüne dönüştüren öğrencilere, onlara özveriyle rehberlik eden takım koçlarına ve Bilim Kahramanları Derneği’ne teşekkür ediyorum. Bu yıl Arı Okulları olarak turnuvaya katılan öğrencilerimizin en iyi programlama ödülü almaları da bizleri ayrıca gururlandırdı” dedi.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)