adscode
adscode

'Armağınımız isyanımızdır!'

Öğretmenler günü nedeniyle çoğu öğrenci, öğretmenlerine hediye götürürken, liseli anarşistler ise şenlikli isyanlar hazırladı. "Liseli Anarşist Faaliyet" (LAF), "Öğretmenlere armağanlar vermeye değil,…

'Armağınımız isyanımızdır!'
Haberler

Modernite eleştirmeni Ivan Illich'ten alma bir deyimle "şenlikli" eylemlere imza atan liseli anarşistler internet üzerinden örgütlendi. Geçen yıl da "Kilitçiler inisiyatifi" adıyla farklı şehirlerdeki okullarda eylemler gerçekleştirmişti. "Kilitçiler", bu şenlikli eylemlerinde 13 okulu kilitleyerek, okul giriş saatlerinde açılamaz hale getirmiş ve bu okulları yarım gün tatil edilmek zorunda bırakmıştı. 

"LAF" bu yıl da şenlikli eylemlerini sürpriz bir zamanlamayla Öğretmenler Günü'ne denk getirdi. Liseli anarşistler, İstanbul’daki Behçet Kemal Çağlar Lisesi, Kemal 
Atatürk Lisesi ve Rotary 100. Yıl Lisesi'ne yönelik şenlikli eylemler gerçekleştirerek, okullarda eğitime bir süre zorunlu ara verdirdi. 

"Armağanımız isyanımızdır" diyerek eylemlerini gerçekleştiren liseli anarşistler, okulların tabelaları ve duvarlarını boyayarak görünmez hale getirdi, ana kapılarını ve tabelalarını soktu; bazısının da kapısına kilit vurdu. Liseli anarşistlerin kilitlediği okullar bir süre açılamadı.

İstinye'deki Rotary 100. Yıl Lisesi'nde okulun dört kapısı da kilitlenince, tüm öğrenciler ilk ders okulun bahçesine dahi giremediler. Sonrasında ise kırmızıya boyanan giriş kapısı sökülerek girişler sağlanabildi. Anarşistlerin eylemi nedeniyle okulda bir sınav da ertelendi. 

Sarıyer Behçet Kemal Çağlar Lisesi'nde ise tüm tabelalar sökülüp, duvarlar boyanınca, Öğretmenler Günü'nde bu sürprizi beklemeyen okul yöneticileri zor durumda kaldı. 

Kadıköy Kemal 
Atatürk Lisesi'nde ise okul girişleri boyandığı için okula girişler farklı yollarla sağlanmaya çalışıldı. Liseli anarşistler, okul tabelasını ise tamamen karaya boyadı. 

Liseli anarşistler, Yenibosna Necip Fazıl Kısakürek Lisesi'nin de okul kapısı ve tabelasını boyadı.  

CNN


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)