adscode
adscode

Aşı olmayana kampüs hayatı zor

Üniversiteler, koronavirüs nedeniyle 1.5 yılı uzaktan geçen eğitimin ardından eylülde öğrencilerine tekrar kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Aşı olmayana kampüs hayatı zor
Eğitim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aşı olmayan üniversite öğrencileri ve çalışanlardan düzenli PCR testi yaptırmalarını talep edeceklerini açıklamıştı. Milliyet'ten Ozan Ömer Kadüker'in haberine göre; üniversitelerde de uygulamanın nasıl olacağı belli olmaya başladı. Örneğin Ankara Üniversitesi, yüz yüze eğitim için öğrencilerden derslerin başlamasına en az 15 gün önce iki doz aşılarını tamamlamalarını istedi. Fakültelerin yanı sıra spor tesisleri ve yurtlara girişte HES kodu ve Kovid-19 aşı kartlarının talep edileceğini belirten üniversite ders sürelerini 30 dakikayla sınırlı tutacak.


Hacettepe Üniversitesi de öğrencilerinden ikinci doz aşının üzerinden 15 gün geçmesini ve aşı olmayanlardan 72 saat öncesine ait PCR testi istediğini açıkladı. Daha önce Kadir Has Üniversitesi de iki doz aşı olmayanların kampüse girmesine izin verilmeyeceğini ancak online eğitime devam edebileceğini öğrencilerine duyurmuştu.

Rektörlerden ortak çağrı

Marmara, İstanbul Teknik, Üsküdar da öğrencilerine aşı tavsiyesinde bulunan üniversitelerden birkaçı. Anadolu, İnönü, Medeniyet, Bursa Uludağ, Hitit, Gaziantep’in de aralarında yer aldığı 15 üniversitenin rektörü tüm hazırlıkları tamamlandıklarını belirterek bu hazırlıkların boşa gitmemesi için öğrencilerin ve ailelerin aşı olmalarını istedi.

İkiye bölündüler

Aşı zorunluluğuna ya da derslere katılım için PCR testinin talep edilmesine bazı öğrenciler destek verirken bazıları ise uygulamaya karşı çıktı. Sosyal medyada da gündem olan konuyla ilgili yorumlar şöyle:

Mecburi aşı olmaya itiliyorum. Haftada 2 kez test zorunluluğu kaldırılmalı.

Ben de aşı olmak istemiyorum. Fakat üniversite öğrencisiyim. Eğer okullar açılırsa ve her hafta 2 kere PCR testi olmaktansa mecburen olacağım.

Aşısız üniversite öğrencileri için de PCR testi zorunlu olmamalı. Semptom göstermeden hiç kimse sağlıklı olduğunu kanıtlamak zorunda değil.

Yüz yüze eğitimin devam etmesi için tüm üniversite öğrencileri aşı olmalı.

Aşı olmak istemiyorum ama ne yapacağımı da bilmiyorum.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)