adscode
adscode

Aşık Veysel 'Uzun İnce Bir Yoldayım' başlıklı şiir dinletisiyle anılacak

Aşık geleneğinin en son temsilcilerinden Aşık Veysel, "Uzun İnce Bir Yoldayım" başlıklı şiir dinletisiyle bugün İş Sanat'ta anılacak.

Aşık Veysel 'Uzun İnce Bir Yoldayım' başlıklı şiir dinletisiyle anılacak
Kültür Sanat

İstanbul bu hafta geniş bir yelpazede, birbirinden farklı etkinliklerle yerli ve yabancı sanatçıların katıldığı konser, sergitiyatro ve performanslara ev sahipliği yapacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatrolarında bu hafta birçok oyun tiyatroseverlerle buluşacak.

Program kapsamında, 22-25 Ocak'ta Fransız bulvar tiyatrosunun öncülerinden aktör, yazar ve yönetmen Jacques Deval'in 1933'te yazdığı komedi türündeki "Şahane Züğürtler" Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde, ilişkilerde ideali arama uğraşını mercek altına alan"Matruşka" Fatih Reşat Nuri Güntekin Sahnesi'nde, Noel Coward'ın yazıp Engin Gürmen'in yönettiği "Ben Çağırmadım" Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde izlenebilecek.

Aynı tarihlerde Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde Özgür Kaymak'ın yazıp yönettiği "Son", Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde John Steinbeck ve Boriz Vian'in yazdığı "Karıncalar - Bir Sabah Vardı", Ümraniye Sahnesi'nde Mr. Tanner ile paylaştığı evinde, çöp toplayarak yaşayan, çevresindeki her şeye sonsuz bir sevgi ve şefkatle bağlı Opal’in kendi halindeki yaşamının üç davetsiz misafirin gelişi ile umulmadık şekilde değişmesini konu alan "Tatlı Kaçık", Gaziosmanpaşa Sahnesi'nde Nezihe Meriç'in yazdığı "Çin Sabahta" ve Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde modernizmin tiyatrodaki kurucusu Henrik Ibse'nin çağdaş insanın dramını anlattığı "Nora (Bir Bebek Evi)" sahnelenecek.

On iki jüri üyesi üzerinden adalet kavramını sorgulayan oyun "On İki Öfkeli Adam" da 23, 24 ve 25 Ocak'ta Sultangazi Hoca Ahmet Yesevi Sahnesi'nde tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak.

Çocuk oyunlarında ise bu hafta 23 ve 24 Ocak'ta "Elma Kurdu Kırtık" Kağıthane Küçük Kemal Çocuk Tiyatro Sahnesi'nde, "Elma Kurdu Kırtık" Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Çocuk Tiyatro Sahnesi'nde minik izleyicilerle buluşacak.

"Rüya" isimli oyunun Fatih Reşat Nuri Güntekin Sahnesi'nde sergileneceği 26 Ocak'ta ayrıca "Harikalar Mutfağı" Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde, "Benim Güzel Pabuçlarım" Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde, "Yaşasın Barış" Gaziosmanpaşa Sahnesi'nde, "Üzgün Ağaçlar Ülkesi" Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde, "Bir Kümes Hikayesi" Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde, "Pollyanna" Ümraniye Sahnesi'nde, "Yaşayan Sayfalar" Sultangazi Hoca Ahmet Yesevi Sahnesi'nde, "Palyaço Prens" de Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde oynanacak.

Devlet Tiyatroları

İstanbul Devlet Tiyatrosunda ise bu hafta kendinden ve yerinden mutlu olmayan insanın, başka biri olmayı deneme macerasını konu edinen "Siz Ne Dersiniz" Cevahir Sahneleri Salon 1'de, Becky Mode'nin yazıp Elif Erdal'ın yönettiği "Tamamen Doluyuz" ise Üsküdar Stüdyo Sahnesi'nde 21-25 Ocak'ta sahnelenecek.

Friedrich Dürrenmatt'ın yazdığı "Hanımefendinin Ziyareti" Mecidiyeköy Büyük Sahne'de, Birinci ve İkinci Dünya Savaşı arasında, ABD’de orduya radyumlu saatler üreten bir fabrikadaki radyum boyama işçisi kadınların hak arama mücadelesini; Madam Curie’nin buluşu, yüzyılın en önemli keşfi olarak ortaya çıkan ve adeta bir çılgınlığa dönen radyum elementinin ışıltılı, parlak ve karanlık yüzü arasında giderek sıkışan gencecik kadınların olağanüstü değişimi ve savaşı konu edinen "Bir Peri Masalı - Radyum Kızları" ise Üsküdar Tekel Sahnesi'nde 21-26 Ocak'ta sanatseverlerle buluşacak.

Nazi işgali altındaki Fransa’da yaşayan ressam Pablo Picasso ile dönemin Almanya kültür bakanlığı sorumlusu olan Bayan Fischer arasında geçen sorgulamalar, çatışmalar ve hesaplaşmaları konu alan "Bir Picasso" 23-26 Ocak'ta Mecidiyeköy Stüdyo Sahne'ye, Anton Çehov'un yazıp Zafer Algöz'ün yönettiği "Aziz Dostum Çehov" ise aynı tarihlerde Garibaldi Salon 2'ye konuk olacak.

Yine 23-26 Ocak'ta Küçükçekmece CKSM Sahnesi'nde William Shakespeare'in Sinyor Battista’nın biri fevkalade hırçın ve dik başlı, diğeri uysal ve uyumlu iki kızının evlilik maceraları çevresinde dönen oyunu "Hırçın Kız" oynayacak.

Ahmet Ümit'in yazdığı çocuk oyunu "Büyüklere Masallar - Masal Masal İçinde" 24-26 Ocak'ta Zeytinburnu Sahnesi'nde minik izleyicileriyle buluşacak.

Sahne sanatları ve konserler

Aşık geleneğinin en son temsilcilerinden Aşık Veysel "Uzun İnce Bir Yoldayım" başlıklı şiir dinletisiyle 20 Ocak'ta İş Sanat'ta anılacak.

Üsküdar Belediyesi, Altunizade Kültür ve Sanat Merkezi'nde 21 Ocak'ta Yaprak Sayar & Ünal Zorer bir konserle müzikseverlerle buluştururken, 24 Ocak'ta Tokcan İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu "Yahya Kemal Beyatlı'nın Şiirlerinden Bestelenmiş Şarkılar"ı seslendirecek.

Tiyatro Yan Etki'nin Algı Eke ve Nergis Öztürk'ü buluşturan yeni oyunu "10 Saniye", 21 Ocak'ta DasDas'taki ilk temsiliyle sahnede olacak. Yeni müzikal "Ben Varım "DasDas'ta 22 Ocak'ta ilk kez tiyatroseverlerle buluşacak. Oyunun prömiyeri ise 23 Ocak'ta gerçekleşecek.

DasDas'ta ayrıca 23 Ocak'ta Anton Çehov’un eserinden uyarlanan "Ivanov", insanın kendine acımasının, kendi dertlerine gömülmesinin onu nasıl yalnızlığa ve yok oluşa sürüklediğini sahneye taşıyacak.

"Keşanlı Ali Destanı"nın prömiyeri TİM Show Center'da; Michael Önder’in kaleme aldığı ilk oyun olan "Fanatik"in prömiyeri ise Kenter Tiyatrosu'nda 22 Ocak'ta gerçekleştirilecek.

Portekiz müziğinin başarılı seslerinden António Zambujo, Türkiye'de ilk kez 24 Ocak'ta İş Kuleleri Salonu'nda İstanbullu müzikseverlerle buluşacak.

Zorlu PSM'de 24 Ocak'ta Mark Eliyahu, "Let It Go" turnesi kapsamında sahne alırken, Vestel Gururla Yerli Konserleri kapsamında Zorlu PSM - BKM iş birliğiyle 25 Ocak'ta başarılı rock grubu Duman, 26 Ocak'ta Yalın konser verecek.

Lozan Mübadilleri Vakfı Korosu, ilk albümü "Hasretin İki Yakası" konseri ile dinleyiciyle buluşacak. Zülfü Livaneli'nin de "Memleket Kokulu Yarim" adlı şarkısının bulunduğu ve koro ile birlikte söylediği albümün konseri 26 Ocak'ta Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda yapılacak.

Sergi ve paneller

Ayşe Hamzaçebi Suvarierol'un "Hayal Sahnesinde Renk Ahenk/Rengarenk" isimli resim sergisi, Tünel Sanat Galerisi Üst Salon'da 20 Ocak'ta açılacak.

Orhan Pamuk, 21 Ocak'ta Yapı Kredi Loca Loca'da yapılacak olan söyleşide, "Benim Adım Kırmızı Üzerine Yazılar"ı yayına hazırlayan Erkan Irmak ve roman üzerine iki makale yazmış olan Feride Çiçekoğlu bir araya gelerek bu romanı yazma sürecini ve yıllar sonra onu nasıl değerlendirdiğini konuşacak.

Yapı Kredi Kültür Sanat'ta açılan "Bir Zamanlar Toroslar'da: Sagalassos" sergisi kapsamında düzenlenecek konferansta, Koç Üniversitesi'nden Doç. Dr. Inge Uytterhoeven, Sagalassos'taki özel yaşam üzerine bir konuşma yapacak. Konuşma 22 Ocak'ta Yapı Kredi Loca'da gerçekleştirilecek.

Sibel Tetik Organizasyonu ve Sinan Yenilmez işbirliğiyle Carl Gustay Jung'ın "Yaşamın amacı karşıtlar arasında denge kurmaktır" sözünden yola çıkan 33 sanatçının resim ve heykellerinin yer aldığı "Balance" sergisi 22 Ocak'ta Kaş Sanat Galerisi'nde açılacak.

Eyüpsultan Belediyesi Mehmet Akif Ersoy’un ölümsüz eseri Safahat'ın okumalarını 23 Ocak'ta Zal Mahmut Paşa Külliyesi'nde gerçekleştirecek. Prof. Dr. Yılmaz Daşçıoğlu, Mehmet Akif Ersoy'un eseri Safahat'ı, Akif’in hayatını, şiirlerini nasıl bir sosyal ortamda yazdığını, hangi sebeplerle kaleme aldığını ve düşünce dünyasını anlatacak.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)