adscode
adscode

Atama bekleyen öğretmenler Ulus'ta buluştu

Ankara Ulus’ta atama eylemi gerçekleştiren öğretmenler "Öğretmenin yeri okuldur. Atama haktır" dedi.

Atama bekleyen öğretmenler Ulus'ta buluştu
Eğitim
Güncelleme : 15-Jun-22 11:48

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici, Genel Başkan Yardımcıları Demet KARAKAYA, Ayşe URKAYA, Nihat ÖRS; BASK Yönetim Kurulu Üyeleri; Eğitim Gücü Sendikası Genel Başkanı Oğuz ÖZAT, Yönetim Kurulu üyeleri; eğitimciler, atama bekleyen öğretmenler için Ankara Ulus’ta atama eylemi gerçekleştirdi.

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici atama eyleminde yaptığı konuşmada öğretmenlik mesleğinin nesiller yetiştiren bir meslek olduğunu, nesiller yetiştirecek olan öğretmenlerimiz şu an sınıflarında değilse bunun nedenin öğretmen açığı olduğu halde gerekli öğretmen atamasının yapılmamasının olduğunu ifade etti.

2022 yılı için sadece ve sadece 15 bin öğretmen ataması yapıldığının altını çizen AES Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici konuşmasında şunları söyledi: “Ülkemizde 120 binin üzerinde öğretmen açığı varken, yeni mezun olacaklar ile birlikte bir milyona yakın atama bekleyen meslektaşımız varken 15 bin öğretmen atamasını kabul etmiyoruz. Öğretmen açığını kapatmak için asgari ücretin dahi altında bir ücretle çalıştırılan, yarıdan fazlası eğitim fakültesi mezunu olmayan ücretli köleliği, ücretli öğretmenliği kabul etmiyoruz.

Değerli meslektaşlarım, Milli Eğitim Bakanlığı’nın her yıl yayınladığı İdari Faaliyet raporuna baktığımızda emeklilik ve çeşitli nedenlerle MEB kadrolarından ayrılan öğretmen sayısı 15 binin üzerindedir. Yani alınmış olan 15 bin öğretmen bırakın öğretmen açığını kapatmayı, MEB’den ayrılan öğretmen sayısını bile karşılamamaktadır.

Yıllardır 3600 ek göstergeyi bekleyen ve sonunda hayata geçen 3600 ek gösterge düzenlemesi sonrasında ocak ayından itibaren emekliliği bekleyen 100 bine yakın öğretmenimizin olduğu bilinmektedir. Bu öğretmenlerimizin de büyük bir çoğunluğunun ocak ayından itibaren emekli olacağı düşünüldüğünde öğretmen açığı daha da artacaktır.

Yaklaşık 90 bin ücretli öğretmenin görev yaptığı günümüzde talebimiz öğretmen açığını kapatacak yüksek sayıda ATAMANIN zaman geçmeden yapılmasıdır.

Her daim söylediğimiz gibi her şeyin tasarrufu olur ancak öğretmenin, eğitimin tasarrufu olmaz!

Ülkemizin geleceğini eğitimde, eğitimin temel taşını da öğretmen olarak gören bizler tek bir öğretmen açığı kalmayana dek haykırmaya devam edeceğiz.”


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)