adscode
adscode

Atamaların Duyurulması ve Göreve Başlama İşlemleri

Atamaların Duyurulması ve Göreve Başlama

Atamaların Duyurulması ve Göreve Başlama İşlemleri
Haberler









ATAMALARINDUYURULMASI, TEBLİGAT VEGÖREVE BAŞLAMA
1.Bilgisayar ortamında gerçekleştirilen atama sonuçları, atamaların yapıldığı tarihteBakanlığın http://ikgm.meb.gov.trinternet adresinden duyurulacaktır.
2.Atama kararnameleri, il millî eğitim müdürlüklerine internet ortamında gönderilecektir.Ataması yapılanların başvuruda belirtikleri elektronik posta adreslerine 7201 sayılı Tebligat Kanununagöre elektronik ortamda tebligat yapılacaktır.
3.Tebligat yapılan sözleşmeli öğretmenler, bulundukları eğitim kurumu müdürlüklerinedilekçe ile başvurarak sözleşmelerinin feshini isteyeceklerdir. Sözleşme feshinin istenmesi hâlindebulundukları eğitim kurumu müdürlüklerince göreve başlama esnasında gerekli olan ve hâlengeçerliliği bulunan belgelerin birer örneği, ataması yapılan öğretmenlerin dosyalarında bırakılmakkaydıyla asılları öğretmene teslim edilecek, dosyaları da en kısa sürede atandıkları il millî eğitimmüdürlüğüne gönderilecektir.
4.Ataması yapılanlar, aşağıda belirtilen belgeler ile birlikte atandıkları il millî eğitimmüdürlüklerine başvurarak göreve başlama talebinde bulunacaklardır. İstenilen belgeleri tam olarakibraz edenler göreve başlatılacak, belgelerinde eksiklik görülenler ya da belgeleri eksikolanlar görevebaşlatılmayacaktır.
5.Tebligatı beklemeksizin göreve başlamak isteyen öğretmen adayları, atandıkları il millîeğitimmüdürlüklerine istenilen belgelerle başvurmak suretiyle göreve başlayabileceklerdir.
6.Elektronik Başvuru Formundaki beyanları ile ibraz ettikleri belgeler İl Millî Müdürlüklerincedeğerlendirilecektir. Göreve başlatılmasına engel hali bulunmayanlar göreve başlatılacak, görevebaşlatılmasında tereddüde düşülenler ise değerlendirilmek üzere  İnsan Kaynakları GenelMüdürlüğüneÖğretmen Atama ve YerDeğiştirmeGrup Başkanlığına bildirilecektir.
7.Sabıka sorgulama belgesinde Adlisicil kaydı vardır ibaresi bulunanlara aitsabıka sorgulamabelgesi ile buna ilişkin mahkeme kararı temin edilerek İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü ÖğretmenAtama ve Yer Değiştirme Grup Başkanlığına gönderilecektir. Bu adaylar hakkında Bakanlıktaoluşturulan Sicil Kaydını İnceleme Komisyonunun vereceği karar doğrultusunda işlemyapılacaktır.
8.Başvurusunda sağlık durumu yönünden görev yapmasına engel bir durumu olmadığınıbeyan etmekle birlikte göreve başlama esnasında sağlık durumunun, öğretmenlik görevini yapmasınaengel oluşturacağı hususunda tereddüt oluşması hâlinde aday göreve başlatılmayıp yurdun herbölgesinde ve iklim  şartlarında öğretmenlik yapabileceğine ilişkin tam teşekküllü hastanelerdenalınacak sağlık kurulu raporu istenecektir.
9.Adaylar, Bakanlığımızca Eylül ayı içerisinde uyum eğitimine alınacaklarından bu eğitimbaşlamadan önce göreve başlama hususunda gerekli özeni göstereceklerdir.
10.Göreve Başlamada İstenecek Belgeler
‐Öğretmen olarak ataması yapılanlardan göreve başlama işlemi esnasında;
1.Başvuru esnasında istenilen belgeler,
2.Son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf(2 adet),
3.Mal bildirimi (ilmillî eğitimmüdürlüklerinden temin edilecektir.),
4.Elektronik Başvuru Formu’nun onaylı örneği,
5.Millî sporcular, yukarıdaki belgelerin yanında elektronik ortamda beyan ettikleri12/05/2011 tarihli ve 27932 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Sporcu Belgesi VerilmesiHakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde 12/05/2011 tarihi ve sonrasında düzenlenen/denklikişlemleri yapılanmillîsporcu belgesi/belgeleri veya kurumca onaylı örneği,
6.Başvuru esnasında Pedagojik Formasyon Belgesi yerine resmî yazı ibraz edenlerdenPedagojik Formasyon Belgesiistenecektir.
I.GÖREVE BAŞLAMAYANLARHAKKINDAYAPILACAK İŞLEMLER
Öğretmen olarak ataması yapılanlardan başvurusunda belirtilen elektronik posta Adresine7201 sayılı Tebligat Kanununa göre elektronik posta yoluyla tebligat yapıldığı hâlde yasalsüre içindegöreve başlamayanların atamaları 657 sayılı Kanunun 62 ve 63 üncü maddeleri kapsamında iptaledilecektir. Bu durumda olanlar, atandıkları tarihten itibaren 1 (bir) yıl geçmeden öğretmenliğeyeniden atanmak üzere başvuramayacaklardır.
Öğretmen adaylarının başvuruları ve atamaları Ek‐1 Atama Takviminde belirtilen süreleriçerisinde yapılacaktır.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)