adscode
adscode

Atanamayan Öğretmenler Mecliste Diplomalarını Yırttı

Atama bekleyen tarih öğretmenleri, CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi ile birlikte Mecliste düzenledikleri basın toplantısında diplomalarını yırttılar.

Atanamayan Öğretmenler Mecliste Diplomalarını Yırttı
Türkiye'den Haberler
CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, ataması yapılmayan tarih öğretmenleri ile birlikte Mecliste düzenlediği basın toplantısında, "Ataması yapılmayan öğretmenlerimizin, kendilerinin de ailelerinin de maalesef psikolojik durumları, sosyal durumları her geçen gün kötüye gidiyor" dedi.

Hafta sonunda 37 bin öğretmenin atamasının yapılacağının hatırlatan Hakverdi, Milli Eğitim Bakanlığının 115 bin 420 öğretmene ihtiyacı olduğunu söyledi. Toplantıda yaşadıkları sıkıntıları anlatan atanamayan tarih öğretmenleri, toplantının sonunda yanlarında getirdikleri diplomalarını yırttı. 


CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Meclis'te ataması yapılmayan öğretmenlerle birlikte basın toplantısı düzenleyen Hakverdi, “Bugün onlar bizim misafirimiz" dedi. Ataması yapılmayan öğretmen adaylarının en son 4 Temmuz 2015'te gerçekleştirilen sınava girdiğini belirten Hakverdi, “Bu sınava 417 bin 480 öğretmen arkadaşım girdi. Atama bekleyen ve ataması yapılmayan öğretme arkadaşım. Hafta sonunda ise 37 bin öğretmenimiz açıklanacak. Sınav sonuçlarına göre 37 bin öğretmen atanacak.” diye konuştu. 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 115 bin 420 öğretmene ihtiyaç olduğunu açıkladığını vurgulayan Hakverdi, “Bekleyen 417 bin 480 kişi. 37 bin kişi alacak. Diğer arkadaşların durumu meçhul. Bu 37 bin içinde hangi branşlardan ne kadar alınacak her hangi bir açıklama yapılmadı. Artık öğretmenlerimize piyangodan ne çıkarsa razı olacaklar." şeklinde konuştu. 

Eğitim sisteminin 13 yıldır deney tahtası gibi, öğretmen ve öğrencilerin de kobay gibi kullanıldığını ifade eden Hakverdi, “Bu elleri öpülesi öğretmenlerimizin yetiştireceği evlatların hali ne olacak? Öğretmenlerimizin hali ne olacak? Bu ülkenin geleceği ne olacak? Biz 13 yıldır karanlık içerisindeyiz, belirsizlik içerisindeyiz. Öğretmenlerimizi okuttu aileleri 4-5 yıl emek harcadı. Öğretmen olmak istiyorlar ama yıllardır atamaları yapılmadı ve atama bekliyorlar. Bu kadar sayıda öğretmenimiz beklerken aileleriyle birlikte 1,5 milyon kişi ediyor bunların hesabını kim verecek. Aileler çocuklarını öğretmen olsunlar diye okullara gönderdi ancak yıllardır atama bekliyorlar.” açıklamasında bulundu. 

Son olarak, ataması yapılmadığı için bir süredir vekil öğretmenlik yapan İngilizce Öğretmeni Selma Koşan'ın intihar ettiğini kaydeden Hakverdi, "Ataması yapılmayan öğretmenlerimizin, kendilerinin de ailelerinin de maalesef psikolojik durumları, sosyal durumları her geçen gün kötüye gidiyor. Bizim artık bu öğretmenlerimize sahip çıkmamız gerek." dedi. 

Hakverdi'nin konuşmasının ardından, atama yapılmayı bekleyen tarih öğretmenleri Hatun Ayyıldız ve Cengiz Irmak yaşadıkları sorunları dile getirirken, öğretmenlerin avukatı Ertuğrul Cem Cihan ise buna ilişkin yasal girişimlerde bulunduklarını anlattı.

Konuşmaların ardından öğretmen adayları 'Biz de artık diplomalarımızı istemiyoruz' diyerek diplomalarını yırttı.

CİHAN

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    4 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (4)