adscode
adscode

Atatürk Okullardan Siliniyor

Eğitim İş Konya Şube Başkanı Şükrü Balun Konya'daki okul dönüşümleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Atatürk Okullardan Siliniyor
Sendikalar
Son günlerde, hızlı ve kararlı bir şekilde Milli Eğitim Yöneticileri eliyle okullarımızın adları ve statüleri hiçbir çalışmaya plana ya da hesaba dayanmadan tamamen keyfi bir şekilde değiştiriliyor.

İş bilmez idareciler, özellikle Selçuklu Milli Eğitim Müdürü Turan KAYACILAR ve zihniyet açısından eşi olan İl Milli Eğitim Müdürümüz Mukadder GÜRSOY milli eğitimi yönetememenin acziyetini yeri göğü imam hatibe dönüştürerek çözeceklerini sanıyorlar.

Bu idareciler, milli eğitimde neredeyse el attıkları bütün işleri arap saçına dönüştürdükleri gerçeğini örtebilmenin tek yolunu daha çok imam hatip açarak zaten hali hazır muhafazakar bir yapısı olan ilimizin gözünden kendi beceriksizliklerini gizlemek istiyorlar.

İlimizin merkezinde çok önemli bir alanda iş bilmez eğitim yöneticilerinin zoruyla imam hatip ortaokulu fiilen zorunlu hale gelmiştir. Aynı mevkinin içinde şehrin orta yerinde birbirine neredeyse yürüme mesafesi olan Çumralıoğlu İmam Hatip Ortaokulu, Hazımulusahin İmam Hatip Ortaokulu, eski Karma Ortaokulunun içine açılan Alaaddin İmam Hatip Ortaokulu, Şeker İmam Hatip Ortaokulu, İsmail Hakkı Tonguç İmam Hatip Ortaokulu, Mehmet Ali Atiker İmam Hatip Oratokulu, Vakıfbank İmam Hatip Ortaokulu, Mümtaz Koru İmam Hatip Ortaokulu, Mevlana Karacihanlar İmam Hatip Ortaokulu varken bütün bir bölgenin içindeki tek olan Mareşal Mustafa Kemal Ortaokulu'da Hamidiye İmam Hatip Ortaokuluna dönüştürülmüş durumdadır.

Şu anki mevcut duruma baktığınızda şehrin orta yerinde çok büyük bir alanda çocuğunuzu normal ortaokula göndermek neredeyse imkansız hale getirilmiştir. Eğer çocuğunuzu normal bir ortaokula göndermek istiyorsanız. En azından çocuğunuzu sabahın köründe bir saat evden erken çıkarmayı ve yaklaşık 200 lira servis ücretini göze almadan bunu başaramazsınız.

Bu semtlerde görüştüğümüz mahalle muhtarları da durumdan mahalle sakinlerinin çok rahatsız olduğunu kimsenin önünde seçeneğinin kalmadığını, kocaman bir dayatma ile karşı karşıya olduklarını söylüyorlar. ( Şeyh Sadrettin Mahallesi Muhtarı İhsan İyi Çalışkan  ve İhsaniye Mahallesi Muhtarı Mustafa Çimen  )

İmam hatip ortaokulları şehrimizin ortasında birbirine yürüme mesafesinde sıralanmış durumdadır. En son imam hatip ortaokuluna dönüştürülen   Mareşal Mustafa Kemal Ortaokulu, şehrimizin en köklü ve başarılı okullarından biridir. Şu an 2300 öğrencisiyle büyük bir ortaokul durumundadır. Halen okulumuzda ortaokul olmasına rağmen 170 tane 4. Sınıf öğrenci eğitim öğretim görmektedir. 4. Sınıf öğrencilerimize bir anket uygulayarak imam hatibe mi yoksa normal ortaokula gidecekleri soruluyor. Okuldan edindiğimiz verilere göre seneye aynı okulda ortaokula devam edecek 170 öğrenciden 40'ı imam hatip ortaokulu, 130'u ise normal ortaokulu tercih ediyor. Buna rağmen yoğun talep gerekçesi ile Mareşal Mustafa Kemal Ortaokulu Hamidiye İmam Hatip Ortaokuluna dönüştürülmüş durumdadır. Aynı okulun 200 metre mesafesinde hali hazır Mehmet Ali Atiker İmam Hatip Ortaokulu olmasına rağmen.

En son bu dönüşümlerle birlikte ilimizin merkezinde çocuğumuzu normal bir ortaokula göndermek birçok veli için imkansız hale gelmiştir.

Selçuklu Milli Eğitim Müdürü Tuncay KAYACILAR ve İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder GÜRSOY, adeta Atatürk'ü ve Atatürk'ün silah arkadaşlarını, Cumhuriyeti ve çocuklarımıza bunları hatırlatacak ne varsa ortadan kaldırmayı kendilerine iş edinmiş durumdadırlar.

Bunlardan birkaçını sıralamak gerekirse;

İlimizde daha önce adı 19 Mayıs İlkokulu olan okulumuzun adı okul binasının tadil edilmesi gerekçesi ile adı Mehmet Bayır İmam Hatip Ortaokuluna dönüştürülmüştür.

Yine İlimizin neredeyse Cumhuriyetle yaşıt bir başka ilkokulu 23 Nisan Ulusal Egemenlik İlkokulu ise bina kuruma tahsis edilerek ortadan kaldırıldı.

Yine Cumhuriyetimizin ilk Milli Eğitim Bakanı olan Mustafa Necati'nin de bu furyadan payına düşeni alması gerekiyordu. Bu nedenle Mustafa Necati İlkokulunun adı Selçuklu Milli Eğitim Müdürü Tuncay KAYACILAR'ın gayretleriyle saçma sapan isnatlarla Cemil Meriç İlkokulu olarak değiştirildi. Olayı araştırdığımızda akıl dışı bir iddia ile okulun adının değiştirildiğini öğrendik. Bir veli Mustafa Necati'nin harf devriminden sonra Konya'ya geldiğini, şimdi harfleri değiştirdik sıra Kuran'a geldi dediğini böyle bir ismin okulun adıyla anılmaması gerektiğini anlatan dilekçe veriyor. Ardından imza topluyorlar ve okulun adı değiştiriliyor.

İsmail Hakkı Tonguç İmam Hatip Ortaokulu'nun adı da yine Tuncay Bey'in gayretleri ile Erdem Bayazıt İmam Hatip Ortaokulu olarak değiştirildi.

Yine şehrimizin merkezinde en köklü okullarından bir olan Mareşal Mustafa Kemal Ortaokulu'nun adı Hamidiye İmam Hatip Ortaokulu olarak Selçuklu Milli Eğitim Müdürü Tuncay KAYACILAR tarafından değiştirildi. Sanırız bu sayede  Tuncay Bey biraz daha rahatlamıştır. Atatürk'ün adını bir okuldan daha silmeyi başarabildiği için.

Şükrü Balun 

Eğitim İş Konya Şube Başkanı





Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)