adscode
adscode

ATILIM ÜNİVERSİTESİ  

ATILIM ÜNİVERSİTESİ

ATILIM ÜNİVERSİTESİ   
Üniversite Rehberi

 

Kurucu: Yalçın Zaim

Rektör: Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ

Kuruluş tarihi: 1997    

Bulunduğu il: Ankara

Akademik birimleri: Fen Edebiyat, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık, Hukuk, İşletme, Mühendislik, Sağlık Bilimleri olmak üzere 6 fakültesi, Sivil Havacılık Yüksekokulu ve 1 MYO bulunuyor.

Öğrenci sayısı: 8.595 öğrencisi var.

Akademik personel sayısı: 686 akademik personeli bulunuyor.

Burs olanakları: Yüzde 100, yüzde 75, yüzde 50 ve yüzde 25 oranlarında ÖSYM Yerleştirme Bursu, Akademik Başarı Bursu, Spor Bursu, Teşvik Bursu, Şehit Bursu, Kardeş Bursu, Öğretim Elemanı Bursu gibi birçok burs imkânı sunuluyor.

Yurt olanakları: Üniversitemizin kendine ait bir yurdu bulunmamaktadır. Ancak Üniversitemize Ankara dışından gelen öğrencilerin barınma ihtiyaçları anlaşmalı olduğumuz Özel Nazlı Kız Öğrenci Yurdu ve Özel Emre Erkek Öğrenci Yurdu ile karşılanmaktadır.

Öğrenci kulübü sayısı: 73 öğrenci kulübü faaliyet gösteriyor.

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: 30 farklı ülkeden, 77 üniversiteyle anlaşmaya sahip. Bu anlaşmalar karşılıklı öğrenci değişimi, akademik ve idari personel değişimi, ortak araştırma çalışmaları yürütme gibi konuları kapsamakta.

Öğrenim ücretleri: Hazırlık okulu ve tüm lisans programları 36.200 TL. MYO Adalet programı KDV dahil, 32.000 TL. Pilotaj Bölümü için KDV dahil, 54.000 euro uçuş eğitim bedeli bulunuyor.

Öğrenciler neden sizi seçsin?

Kuruluşundan bu yana 21 yıldan fazla zaman geçen Atılım Üniversitesi bir yandan altyapısını güçlendirirken bir yandan da eğitim ve araştırma alanlarında öncü bir rol üstlenmek üzere büyük bir gelişim kaydetti. Son bir yıl içerisinde açıklanan değişik sıralamalarda üniversitemiz, ülkemiz vakıf üniversiteleri arasında ilk 4’te yer alarak dünyanın en iyi 800, gelişmekte olan ülkelerin ise en iyi 150 üniversitesi arasına girmeyi başardı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının açıkladığı Girişimci, Yenilikçi Üniversite sıralamasında ise iki yıl içerisinde yirmi altıncılıktan, on üçüncülüğe yükseldi.

Atılım Üniversitesi misyonunu iyi bir eğitim vermenin ötesinde, iyi bir araştırma üniversitesi olmak şeklinde belirlemiştir. Bu doğrultuda oluşturduğu 150’yi aşkın laboratuvarı, araştırma merkezleri, Teknoloji Transfer Ofisi, Kuluçka Merkezi gibi yapılarla hem öğretim elemanlarının, hem de öğrencilerinin araştırma faaliyetlerinde etkin bir şekilde yer almaları için büyük çaba göstermektedir.

 

Deneyimli ve zengin akademik tam zamanlı kadrosu, İngilizce eğitim dili, öğrencilere birçok farklı dil öğrenme konusunda sunduğu geniş olanaklar, hızla gelişen ve sayıları artan yüksek lisans ve doktora programları ile Atılım Üniversitesinin araştırma çıktıları her geçen gün artmakta, yapılan uluslararası öğrenci anlaşmalarının da öğrencilerimize kazandırdığı vizyon sayesinde, uluslararasılaşma hedefi doğrultusunda bir dünya üniversitesi olma yolunda hızla ilerlemektedir.

İletişim bilgisi: www.atilim.edu.tr

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)