adscode
adscode

Avcı: Devlet okulunun suyu mu çıktı?

Vatandaşlardan birinin çocuğunun özel okula gitmek istediğini ancak özel okul ücretlerinin pahalı olduğunu söylemesi üzerine Avcı, şunları belirtti:

Avcı: Devlet okulunun suyu mu çıktı?
Eğitim
"Lisede özel okula gitmek isteyenler için senede 3 bin 500 lira teşvik veriyoruz. Geçen sene verdik. Şimdi Maliye Bakanlığı ile 3 bin 500 liranın artması için pazarlık ediyoruz. Biraz daha artacak biz yüzde 10 zam istiyoruz. Maliye ise 'yüzde 6' diyor. Bakalım, nerede anlaşacağız. 'Ben, Robert Koleji'nde okutmak istiyorum çocuğumu' dersen orası da 40 bin lira istiyor. Devletin okulunun suyu mu çıktı? Bak öğretmenimiz, müdürümüz, dersliğimiz var. Okulda hafta sonunda ücretsiz takviye kursları var. Hangi dersten yetersizse onun kursuna gelsin. Allah zihin açıklığı versin."

Avcı, bir kişinin bu yıl okul öncesi öğretmenliğine ilişkin kaç kişinin atanacağını sorması üzerine "Branşlarla ilgili hesaplamamızı henüz yapmadık. Kim ne kadar emekli olacak, bize maliye ne kadar tahsis edecek, onun içerisinden ne kadar kullanabileceğiz, onları temmuz ayı sonu itibarıyla hesaplayacağız. Okul öncesinde ihtiyacımız var" dedi.
turkiyeegitim

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    1 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (1)