adscode
adscode

Azmin zaferi; Abdullah Küreş

​Engelli öğrenci Pamukkale Üniversitesi'nden birincilikle mezun oldu.

Azmin zaferi; Abdullah Küreş
Eğitim
PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen mezuniyet töreninde, bu yıl okullarını tamamlayan 7 bin 500 öğrenci adına fakülte ve yüksekokullarda dereceye giren 68 öğrenciye diploma ve başarı belgeleri verildi.

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, törende yaptığı konuşmada, umut, heyecan ve coşkuyla geleceğe yönelme duygularını çağrıştıran mezuniyet törenlerinin bir anlamda yenilenme, gelişme ve atılım sürecinin başlangıcı olduğunu söyledi.

PAÜ'nün 22 yaşında olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Bağcı, "Üniversiteler toplumun sorunlarına çözüm üretebilecek ve toplumun bilinçlenmesine yol açabilecek güce sahip oldukları oranda üniversite olacaklardır" dedi.

AZMİN ZAFERİ

Törende, okula 4 yıldır tekerlekli sandalyeyle gidip gelen ve mühendislik fakültesini birincilikle tamamlayan inşaat mühendisliği bölümü mezunu Abdullah Küreş'e diplomasını Rektör Hüseyin Bağcı verdi.
8 yıldır tekerlekli sandalyeye mahkum yaşayan Küreş, yaptığı açıklamada, hastalığına Ege Üniversitesi'nde kas zayıflığı tanısı konulduğunu, üniversite eğitimine devam etmesi için ailesinin Kütahya'dan Denizli'ye taşındığını söyledi. 15 yaşından sonra tekerlekli sandalye kullanmaya başladığını kaydeden Küreş, "Mühendislik fakültesini birincilikle bitirmek nasip oldu. Rahatsızlığım Allah'tan gelen bir hediye. Başarım da bunu üzerimizde taşımanın verdiği sorumluluk bilinci. Engel kısmı fark etmez. Rabbim kimine görünür engel vermiştir, kimine görünmeyen engeller vermiştir. Bir şekilde sınava tabi tutulduk. Bizimkisi bu şekilde bir sınavdı" diyerek duygularını dile getirdi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde 1,5 yıl önce engelli kontenjanından çalışmaya başladığını ifade eden Küreş, gündüz çalışıp gece üniversiteye devam ettiğini, yüksek lisans yaparak akademik kariyer yapmak istediğini kaydetti.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)