adscode
adscode

Bağkur Borç Bilgisi GSS Prim Sorgulama Emeklilik Tarihi Öğrenme

Bağkur borç bilgisi öğrenme, Genel Sağlık Sigortası borç sorgulama ve emeklilik tarihi öğrenme işlemleri çalışan vatandaşlarımızın Sosyal Güvenlik Kurumu Resmi sitesi üzerinden yapmış olduğu sorgulamalar…

Bağkur Borç Bilgisi GSS Prim Sorgulama Emeklilik Tarihi Öğrenme
Türkiye'den Haberler
Bağkur borç bilgisi öğrenme, Genel Sağlık Sigortası borç sorgulama ve emeklilik tarihi öğrenme işlemleri çalışan vatandaşlarımızın Sosyal Güvenlik Kurumu Resmi sitesi üzerinden yapmış olduğu sorgulamalar arasında bulunmaktadır. Bağkur sistemi SGK, SSK ve özel sektörden bağımsız olarak kullanılmakta olan bir hizmet olarak görülmektedir. İsteğe bağlı emeklilik hizmeti olan Bağkur’da vatandaşlarımız kendi işlerini gerçekleştirirken bu mecradan primlerini yatırarak emeklilik gün sayısı ve yaş haddi ile birlikte emekli olabilme hakkına sahip olabilmektedirler. Bağkur sorgulama hizmetlerinde çalışan vatandaşlarımız ne kadar primlerinin olduğunu kısa süre içerisinde öğrenebilmektedirler. Bağkur üzerinden emekli olabilmek için primlerin düzenli bir şekilde yatırılması büyük önem taşımaktadır. Ödenmeyen primlerden ötürü geçmişe yönelik bağkur borç sorgulama ekranı kullanılarak tam olarak ne kadar borcunun olduğu ve hangi ay borçların ödenmediği gibi bilgiler öğrenilebilmektedir.

GSS PRİM BORÇLARINIZI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!
BAĞKUR BORÇUNUZU SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!
NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM ? HESAPLAMA TABLOSU İÇİN TIKLAYIN!

Bağkur aracılığı ile primlerini yatıran vatandaşlarımız dışında hiçbir mecradan prim yatırmayan veya özel sektörde çalışma alanı bulamayan kişiler GSS kapsamında değerlendirilerek gelir testine tabi tutulmaktadır. Kaymakamlıklarda gelir testine tabi tutulmuş vatandaşlarımız gelir sahibi olmadıklarını tespit ettirdikten sonra ücretsiz sağlık imkanlarından kolaylıkla yararlanabilmektedirler. Çalışmayan lişiler gelir testi yaptırmaz ise Genel sağlık sigortası borçları ortaya çıkabilmektedir. GSS sorgulama ekranında bu durumda olan tüm vatandaşlarımızın bilgilerine ulaşılabilmekte ve GSS borç sorgulama yapılabilmektedir. Özel sektörde çalışma alanı bulan ve çalışan tüm vatandaşlarımız çeşitli sebeplerden ötürü belli dönemlerde işe girip çıkabilmekte ve boşluklar meydana gelebilmektedir.
Bu boşluklarda GSS kapsamında olmak bir bakıma emeklilik sürecini de olumlu etkilemektedir. Ülkemizde emekli olabilmek için prim gün sayısının tamamlanmış olması ve yaş sınırının da doldurulmuş olması gerekmektedir. Emeklilik hesaplama ve sorgulamalarında bu kriterler baz alınarak emeklilik tarih bilgisine ulaşılmaktadır. Kadınlar ve erkeklerde emekli olma kriterlerinde bir dizi farklılıklar bulunmaktadır. Doğum yapan bayanlar için her doğum için 1 yıl düşülmesi ve erkekler için 65 olan yaş sınırının bayanlarda 60 olması önemli farklılıklardan sadece birileridir. Bunun dışında belli meslek sınıflandırmaları için de emeklilik tarihi sorgulaması yapılırken kriterler devreye girer, Örnek verecek olursak risk grubuna dahil olan meslekleri ilk sıralarda gösterebiliriz. Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanların bilgi alabilmesi için online sorgulama hizmetleri sunmuştur. Bağkur sorgulama ekrası, GSS sorgulamaları ve emeklilik hesaplamaları bunlar arasında belki de en önemlileridir. Kaynak linklerimizi kullanarak çalışma hayatına dönük sorgulama hizmetlerini kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)