adscode
adscode

Bahçeli: Eğitim noksanlığı varlığımızın mezarını kazar

MHP Genel Başkanı Bahçeli: - "Hangi bunalımla sınanıyor, hangi gerilimde yoruluyorsak, zahmet edip eğitime kafa yormadığımızdandır. Eğitim, huzur ve kardeşlik sigortasıdır"

Bahçeli: Eğitim noksanlığı varlığımızın mezarını kazar
Eğitim
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Hangi bunalımla sınanıyor, hangi gerilimde yoruluyorsak, zahmet edip eğitime kafa yormadığımızdandır. Eğitim, huzur ve kardeşlik sigortasıdır." ifadesini kullandı.

Bahçeli, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabı üzerinden 2016-2017 eğitim ve öğretim yılına ilişkin paylaşımlarda bulundu.

İlk ders zilinin dün çaldığını, milyonlarca öğrencinin özlemlerine, sınıflarına ve öğretmenlerine koştuğunu belirten Bahçeli, okul bahçelerinde dün çiçekler açtığını, neşe ve coşkunun yağmur olup yağdığını, uzun ve yorucu bir maratonun ilk adımının böylece atıldığını ifade etti.

Bahçeli, eğitim ve öğretim hayatının, bir milletin geleceğini aydınlatan meşale, ilim ve irfan yolunu açan, akıl ve ahlak yordamını gösteren kaynak olduğunu vurguladı.

Milli eğitim sisteminin pek çok açmaz ve sorunu olduğuna işaret eden Bahçeli, yaşanılanların kökeninde bu sorununun önemli ve öncelikli bir payının bulunduğunu kaydetti.

- "Eğitim noksanlığı varlığımızın mezarını kazar"

Eğitimin, çok boyutlu bir süreç olduğuna, hoşgörü ve birlikte yaşamanın temelini inşa ettiğine dikkati çeken Bahçeli, şöyle devam etti:

"Eğitim noksanlığı ise varlığımızın mezarını kazar. Her medeni millet kendi geçmişini bilir, buna göre yaşar. Modern olmak köksüz olmak değildir. Köksüzlük cehalet, dahası eğitimsizliktir. Bugün, siyasi ve ideolojik kamplaşmalar, taassup ve dogmalar, bölücü ve yıkıcı emeller, yolumuz üzerine kurulmuş amansız tuzaklardır. Her krizin gerisinde, her anlaşmazlığın içinde, her çatışmanın merkezinde eğitimdeki ihmal ve inkarlar kuşağının bir yansıması hakimdir. Doğrudan korkan diyalogdan kaçar. Namuslu ve sorumlu nesillerin yetişmesine kapalı duranlar nefislerine yenilenlerdir."

- "Mesele 'az öğrendim, çok bildim' konusu değil"

Eğitimin panzehir olduğunu dile getiren Bahçeli, "Peşin hükümler, önyargılar, vicdanı dışlayan kararlar, milli ve manevi değerlerden uzak yorumlar milli eğitimdeki laçkalığın sonucudur. Hangi bunalımla sınanıyor, hangi gerilimde yoruluyorsak, zahmet edip eğitime kafa yormadığımızdandır. Eğitim, huzur ve kardeşlik sigortasıdır." değerlendirmesi yaptı.

Meselenin "Az öğrendim, çok bildim" konusu olmadığına vurgu yapan Bahçeli, şunları kaydetti:

"Vicdanlı, ahlaklı, hamiyetli, sorumlu, milli düşünen nesiller yetişiyorsa aşı tutmuş demektir. 90 yılı aşkın süredir nasıl olmuştur da bir yanda yakıp yıkan, diğer yanda tutup onaran iki farklı cepheyi tedrisat sistemi üretmiştir? Hem katil hem kahraman; hem sadık hem satılık; hem vakarlı hem de vandal simalar aynı potadan ayrı ayrı da olsa nasıl çıkabilmişlerdir? Sıraların, yazı tahtalarının, öğrenen ve öğretenlerin bulunduğu alana okul diyoruz. Ama asıl mektebin gönüllerde olduğunu unutuyoruz.

Düşünceye saygı, insan hakkına riayet, vatan ve millet sevdası öğrenilmez, idrak edilir. Mensubiyet şuuru fetihtir, onuru müjdeler. Bize alim gerekiyor gerekmesine de ama önce memleketine, milletine adanmış yürekler, bununla erimiş feragat ehlileri lazımdır. Sonu gelmeyen merak, devamlı artan sevgi, ömür boyu çalışma, yalnızca bugünü değil geleceği kuşatan milli sorumluluk bizi payidar kılacaktır. Sevgili öğrenciler, saygıdeğer öğretmenler, değerli veliler, tüm zorluklarına rağmen yeni eğitim ve öğretim yılı hepinize hayırlı olsun."

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)