adscode
adscode

​Bahçeşehir Koleji

​Bahçeşehir Koleji hakkında bilgiler;

​Bahçeşehir Koleji
Özel Okullar

Kurucusu: Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel
Kuruluş yılı: 1994
Kampüs sayısı: Türkiye’nin 7 bölgesinde 34 il ve ilçede 47 kampüs ve 99 okul bulunuyor.
Öğrenci sayısı: 20 bin
Eğitim dili: İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca.
Yabancı dil olanakları: Çift Dilli Eğitim Programı ile öğrenciler ikinci bir dil öğrenmekle kalmayıp, yaşayarak ikinci bir dil de ediniyor.
Burs olanakları: Her yıl yapılan Bursluluk Sınavı ile başarılı öğrencilere, belirli oranlarda burs imkanı sağlanıyor.
Yurtdışı ve yurtiçi üniversite başarı oranları: Türkiye genelinde 13 lise, 188 öğrenci bulunuyor. Türkiye geneli yurtiçi üniversite yerleştirme oranı 96,4. Bahçeşehir Koleji Anadolu Lisesi ve Fen ve Teknoloji Lisesi'nde ise yüzde 100. Öğrenciler her yıl yurt dışında aralarında MIT, Stanford, Yale, Rice, Bucknell, UBC University of British Columbia, Toronto, Washington, Drexel, Brown, Lafayette College, Chicago gibi üniversitelerin yer aldığı yurtdışındaki prestijli üniversitelere burslu kabul ediliyor.
Neden sizi seçsinler? Bahçeşehir Koleji’nin hedefi, Türkiye’de özel öğretimi geliştirmek, eğitimde fırsat eşitliği sağlamak ve eğitiminin kalitesini yurt geneline yaymak amacıyla ülke çapında okullar açmaya devam etmek. Bahçeşehir Koleji'nde öğrenciler keşfederek, yaşayarak ezbere değil yoruma dayalı eğitimsel sınavlarla; Akademik Kur Modeli, Kişiye Özgü Öğretim ve Ölçme Değerlendirme yöntemleriyle akademik başarıya ulaşıyor. Bahçeşehir Koleji'nin okul kurgusu, 21. yüzyıl becerilerine sahip bireyler yetiştirmek olarak özetlenebilir. Dünya Okulu vizyonu eğitim anlayışında kökten bir değişim, yenilikçi bir hareket üzerine kurulmuştur.
 
 
 
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)