adscode
adscode

Bahçeşehir Koleji için başvurular başladı

Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liseleri için başvurular başladı.

Bahçeşehir Koleji için başvurular başladı
Lise
Güncelleme : 11-Feb-22 13:04

Fen ve Teknoloji Lisesi öğrenci olmak isteyen 8. Sınıf öğrencileri, 9 Şubat – 10 Mart 2022 tarihleri arasında Apply Fentek sisteminden online olarak veya applyfentek.com adresinde ilan edilen sınav merkezlerinden yüz yüze olarak başvuru yapabilecek.

Apply Fentek için ilk aşama olan Fen ve Teknoloji Liselerine Kabul Sınavı 12 Mart 2022 tarihinde Bahçeşehir Koleji kampüslerindeki sınav merkezlerinde online olarak gerçekleşecek.

Bahçeşehir Koleji, Türkiye genelindeki 17 Fen ve Teknolojisi Lisesinde öğrenim görmek isteyen adaylar için geliştirdiği Türkiye’nin ilk lise kabul modeli Apply Fentek’i 2017 yılından bu yana uyguluyor. 2006 yılında Türkiye’de fen eğitimine yeni bir boyut kazandırmak amacıyla kurulan Fen ve Teknoloji Liseleri, ülke çapında bilim ve teknoloji konusunda ilerlemek isteyen başarılı öğrencilere çok yönlü fen eğitimi sunuyor.

Çok yönlü bir değerlendirme olanağı sunuyor

Öğrencileri akademik başarılarının yanı sıra kendilerini ifade etme becerileri, gerçekleştirdikleri projeler ve hedefleriyle birlikte çok yönlü olarak değerlendiren Apply Fentek modeliyle ilgili konuşan Bahçeşehir Koleji Genel Müdür Yardımcısı Dr. Özge Aslan, geleceğin dünyasında fark yaratacak öğrencilere hitap etmesi için hazırlanan lise kabul modeli Apply Fentek ile ilgili şunları söyledi: “Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liselerimizde öğrencilerimizi eleştirel düşünen, geleceğin problemlerine çözüm üreten bireyler olarak yetiştiriyoruz. Eğitim ve öğretimimizi de öğrencilerimizi farklı düşünebilen, fark yaratan bireyler olarak yetişmeleri için şekillendiriyoruz. Dolayısıyla Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liselerimizde geleceğin liderleri ve bilim insanları olmak üzere eğitim görecek öğrencilerimizi de yine farklı bir sistemle seçme gereği duyduk. Bu yüzden çok yönlü bir değerlendirme ile öğrenci seçilmesi gerektiği kararıyla Apply Fentek modelini hayata geçirdik.”

Mülakata girmeleri gerekiyor

Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liselerinde öğrenim görmek isteyen adayların katılacağı sınav, sınav merkezi olarak ilân edilen Bahçeşehir Koleji kampüslerinde gerçekleşecek. Öğrencilerin Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liselerine kabul edilmeleri için sınavdan aldıkları puan ile MEB tarafından yapılacak olan merkezi sınavda aldıkları puanın yanı sıra başarılarını, sosyal aktivitelerini ve becerilerini içeren sertifika, başarı belgesi, katılım belgesi vb. dokümanlardan oluşan portfolyolarını, www.applyfentek.com adresinden sisteme yüklemeleri; 12 Mart’ta düzenlenecek sınava katılmaları ve kolejin akademik kadrosu tarafından bire bir gerçekleştirilecek mülakata girmeleri gerekiyor. Öğrencilerin sundukları portfolyolarda kendilerini, hedeflerini, neden Fen ve Teknoloji lisesinde eğitim almak istediklerini anlatmaları; aldıkları sertifikaları, katıldıkları okul harici eğitimleri, başarılarını, katıldıkları ulusal veya uluslararası yarışmalar ve elde ettikleri dereceleri, yer aldıkları proje çalışmalarını, spor ve sanat faaliyetlerini ve katkıda bulundukları sosyal sorumluluk projelerini belgelemeleri bekleniyor.

   


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)