adscode
adscode

Bahçeşehir Koleji'nin tamamı yeniden Enver Yücel'in

ABD’li ünlü özel yatırım fonu Caryle, 2011’de satın aldığı Bahçeşehir Koleji’ndeki yüzde 48 hissesini, okulun kurucusu Enver Yücel’e sattı.

Bahçeşehir Koleji'nin tamamı yeniden Enver Yücel'in
Özel Okullar

Bahçeşehir Okulları eski bir öğretmen olan Enver Yücel tarafından kurulan bir eğitim zinciri. İzmir’de Uğur Dersaneleri ile temeli atılan Bahçeşehir Okulları, son yıllarda hızlı bir büyüme yaşadı. 2011’de eğitim sektörünün cazip hale gelmesiyle yabancı fonların da ilgisi arttı.

Caryle 2011’de Yücel ile ortak oldu. Ancak 4.5 yılın yatırım için yeterli olduğunu düşünen Carlyle, Nisan ayında Bahçeşehir Okulları’ndaki hisselerini satacağını açıkladı. Caryle, ilk teklifi çoğunluk hissesine sahip olan ve satış önceliğine sahip Enver Yücel’e yapmıştı. Yücel de hisseleri almak istediğini söylemişti. Yaklaşık üç ay süren satış sürecinde masaya oturan ortaklar anlaştı.

Satış kararının sonuçlanmasının ardından Bahçeşehir Okulları İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel tarafında yapılan yazılı açıklama;

***

Bahçeşehir Okulları, 1994 yılında İstanbul Bahçeşehir’de kurulmuş ve kısa sürede eğitim kalitesini göstermiştir. Sonraki dönemlerde ise “Kaliteli eğitim her çocuğun hakkıdır” anlayışıyla eğitimdeki bu kalitesini tüm Türkiye’ye yaymayı hedeflemiştir. Eğitim kalitemize, anlayışımıza ve vizyonumuza inanıp güvenen dünyanın en büyük fonlarından Carlyle Grup 2012 yılında şirketimize ortak olmak suretiyle yatırım yapmıştır. 

Bu süreç içerisinde eğitim öğretim misyonumuz ve vizyonumuza saygı duyulmuş, 4 yılı aşan bir sürede başarılı bir ortaklık gerçekleştirilmiştir. Bu sürede; kampüs sayımız 69’a, öğrenci sayımız 53.000’e, çalışan sayımız 5.200’e ulaşmıştır. 

Yine bu 4 yılı aşan sürede yatırım ortaklığında elde edilen kaynak sadece sayısal büyümeye değil, kaliteli eğitime de Türkiye’de benzeri görülmemiş bir yatırım yapılmasına olanak sağlamıştır. Bugün STEM+A, KÖM, Çift Dilli, Dijital Eğitim gibi dünyanın önde gelen ülkelerinde uygulanan eğitim sistemlerinin Türkiye’de yerleşmesine öncülük eden Bahçeşehir Okulları, akademik başarısıyla da Türkiye’nin zirvesinde yer almaktadır.

Carlyle Grup’un hisselerini satma niyeti olduğu 6 ay önce gündeme gelmiş ve alıcılarla görüşmeler başlamıştır. Çeşitli potansiyel alıcılarla görüşmeler yapılmış, nihayetinde Enver Yücel ve Hüseyin Yücel tarafından öncelikli satın alma hakkı kullanılarak hisseler satın alınmış ve nihai imzalar taraflarca atılmıştır. 30 Haziran 2016 tarihi itibarıyla Carlyle Grup’a ait olan hisselerin tamamı Enver Yücel ve Hüseyin Yücel tarafından devralınmıştır. 

Dolayısıyla Bahçeşehir Okulları Enver Yücel’in kuruculuğunda ve Yönetim Kurulu Başkanlığında faaliyetlerine ve istikrarlı büyümesine devam edecektir. Büyüme ve ülkemizin her köşesine kaliteli eğitimi götürme ilkemiz doğrultusunda önümüzdeki 5 yıllık dönem içerisindeki hedeflerimiz şu şekildedir:

    69 olan kampüs sayımızı 100’e çıkarmak.
    5.200 olan çalışan sayımızı 11.500’lere yükselterek ülkemiz ve insanlarımız için yeni istihdam fırsatları yaratmak.
    Yurt dışı projelerimizi de hayata geçirerek başta ABD ve Kazakistan olmak üzere farklı ülkelerde K12 seviyesinde okullar açmak ve kaliteli eğitimimizi bir Türk markası olarak global seviyeye taşımak. 
    Tüm bu büyüme ve kaliteli eğitimi yaygınlaştırma planlarımız için toplam 310 milyon dolarlık bir yatırım yapmak.

Diğer bir önemli hedefimiz de 1-2 yıl içerisinde Bahçeşehir Okullarının halka arzını gerçekleştirerek BIST’de yer almaktır. Bu hedefimizi gerçekleştirdiğimizde Türkiye’de eğitim sektöründen halka arzı tamamlanmış ilk firma olmanın yanısıra bir eğitim şirketininin şeffaflığı açısından da örnek teşkil edecek bir konuma gelinmiş olacaktır.

Verilen bu karara esas teşkil eden amacımız, geleceğimiz olan çocuklarımız ile gençlerimizi yarınlara daha iyi hazırlayarak ülkemizin beşeri sermayesine katkıda bulunmaktır. En önemli motivasyonumuz ise ülkemizdeki dikkat çeken büyüme ve gelişme ile vizyonun yanısıra ülkemizin istikrarına duyduğumuz güvendir. 

Bahçeşehir Okulları bu amaç ve motivasyonuyla büyümeye ve kaliteli eğitimi daha çok çocuğa ulaştırma hedefine ara vermeden devam edecektir. 

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Hüseyin Yücel
Bahçeşehir Okulları İcra Kurulu Başkanı

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)