adscode
adscode

Bahçeşehir robotik takımı, Amerika yolcusu

Bahçeşehir Koleji İzmir 50. Yıl Kampüsü robotik takımı 4 th Dimension, ABD’deki dünya şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

Bahçeşehir robotik takımı, Amerika yolcusu
Eğitim
Güncelleme : 03-Apr-22 11:21

 

Bahçeşehir Koleji İzmir 50. Yıl Kampüsü robotik takımı 4 th Dimension, İzmir Regional'da yarışmanın en prestijli ödülü olan Chairman's Award'u kazanarak ABD’deki Houston-Teksas'ta yapılacak olan dünya şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

Bahçeşehir Koleji İzmir 50. Yıl Kampüsündeki Fen ve Teknoloji ile Anadolu Lisesinde eğitim gören öğrenciler tarafından altı yıl önce Ege Bölgesi’nin ilk Fırst Robotics Competition (FRC) takımı olarak kurulan 4th Dimension, başarılarına bir yenisini daha ekledi. Okuldaki yoğun çalışmaları sonucu 6429 numaralı endüstriyel robotlarını inşa eden 4th Dimension üyesi 25 öğrenci, birçok okulun katıldığı İzmir Regional'da, yarışmanın en prestijli ödülü olan Chairman's Award'u kazandı. Bu başarılarıyla 29 Nisan’daki ABD’deki Houston-Teksas'ta yapılacak olan dünya şampiyonasına katılmaya hak kazanan takımın üyelerinden Nevin Ada Çakmak ise Dean’s List finalist ödülünü kazandı. Ayrıca takımın mentörü Zeki Devrim Sırdaş ise yılın gönüllüsü ödülüne layık görüldü.

“Bizleri gururlandırdı”

Öğrencilerin yarışmada aldıkları bu başarı, ailelerine ve okullarına büyük gurur yaşatırken Lise Müdürü Dr. Aylin Gil, “Öğrencilerimizin başarısı, okulda aldıkları eğitimin bir sonucu. Fen ve teknoloji eğitimlerine eğlenceyi de ekleyen robotik takımımız, ödülleriyle bizleri gururlandırdı. Bu yarışmada, çok yüksek bir skorla şampiyonluğu kazanan takımımız, mekanik alanda başarılarının yanı sıra yürüttükleri bilimsel ve sosyal projeler ile de her kesimden beğeni toplamaktadır. Emeklerinin karşılığını almaları hepimizi sevindirdi.” diye konuştu.

Ödüle doymuyorlar

Bahçeşehir Koleji İzmir 50. Yıl Fen ve Teknoloji Lisesi Robotik Takımı 4th Dimension, İstanbul’daki FIRST Robotics Competition 2018 (FRC) bölgesel yarışmasında “Winner” ve “Chairman’s Award” ödüllerini alarak Türkiye şampiyonu olmuş, ABD’deki Dünya Şampiyonası’nda jüri ödülüne layık görülmüştü. Takım, Mexico City’deki FIRST Global Challange’dan davet almış, ürettikleri robot ile mühendislik alanında bronz madalya ve güvenlik ödülü almaya hak kazanarak podyumda bayrağımızı dalgalandırmıştı. 4th Dimension üyesi gençler, sadece pandemi döneminde sürdürülebilir 16 proje başlatarak yüzlerce çocuğa ilham vermiş ve 6 ülkeden 31 takımı bir araya getiren 2020 FRC İzmir Pre Season etkinliğine de ev sahipliği yapmıştı. Takım ayrıca, 2021 FRC Infinite Recharge sezonunda büyük bir başarı göstererek şampiyonluk ödülü olan Chairman’s Award’ın yanısıra beş ödül alarak büyük gurur yaşatmıştı.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)