adscode
adscode

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ  

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ  

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ   
Üniversite Rehberi

Kurucu: Enver Yücel

Rektör: Prof Dr. Şenay Yalçın

Kuruluş tarihi: 1998

Bulunduğu il: İstanbul

Akademik birimleri:

İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler, Eğitim, Mimarlık ve Tasarım, Mühendislik ve Doğa Bilimleri, Sağlık Bilimleri, İletişim, Hukuk ve Tıp olmak üzere 8 fakültesi; Fen Bilimleri,  Sosyal Bilimler, Eğitim Bilimleri, Sağlık Bilimleri olmak üzere 4 enstitüsü; Sağlık Hizmetleri MYO, 2 yüksekokulu ve uzaktan eğitim programları bulunuyor.

Öğrenci sayısı: 27.210 öğrencisi var.

Akademik personel sayısı: Yarı zamanlı 146, tam zamanlı 654 olmak üzere toplamda 800.

Burs olanakları: ApplyBAU, E-spor, Uluslararası Diploma bursları bulunan üniversitede ayrıca ÖSYM Bursuna Ek İlk 1000 Bursları veriliyor. Bu burs kapsamında, tam burslu öğrencilerden ilk 1-100 arasında olanlara 9 ay süreyle aylık 1.000 TL destek bursu; ilk 101-1.000 arasındakilere aylık 600 TL burs olanağı ya da her iki gruptaki öğrenciler için Hazırlık Okulu’nu Washington D.C veya Toronto kampüslerinde okuma şansı sunuluyor.

Yurt olanakları: BAU & Republika ve BAU & Evim ile Ortaköy, Bostancı, Hasanpaşa ve Kadıköy’de yurt imkânı var.

Öğrenci kulübü sayısı: 75 öğrenci kulübü faaliyet gösteriyor.

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları:

Erasmus+ kapsamında 27 Avrupa ülkesinde 163 değişim program anlaşması, World Exchange kapsamında Avrupa ve Avrupa dışında 18 farklı ülkeden 29 üniversiteyle öğrenci değişim programı bulunuyor. Ayrıca öğrenciler BAU Global ağı içerisindeki Mentora College ile Washington D.C. ve BAU Toronto CES ile etkin bir akademik gelişim sağlayan kapsamlı bir İngilizce programında eğitim alabiliyorlar. ABD’nin dışında Berlin, Silikon Vadisi, Toronto, Köln, Roma ve Hong Kong’da yer alan kampüslerinde öğrenciler eğitimlerinin diledikleri bir bölümünü geçirebiliyorlar.

Öğrenim ücretleri: Tıp fakültesi 75.000 TL, Hukuk 49.000, diğer fakülte ve yüksekokullar, 27.800 TL ile 49.500 TL aralığında. 

Öğrenciler neden sizi seçsin?

Bahçeşehir Üniversitesi, Türkiye’nin eğitim alanındaki dünya markası BAU Global’in bir üyesidir. Bu uluslararası ağ, öğrencilere yüksek eğitim olanağı sağlamakta ve dünyanın her yerinden öğrenci kabul etmektedir. Bahçeşehir Üniversitesi, BAU Global’in tüm yurtdışı imkânlarından yararlanarak öğrencilerini birer dünya vatandaşı olarak yetiştirmektedir. Öğrencileri, ABD, Berlin, Silikon Vadisi, Toronto, Köln, Roma, Hong Kong, Batum ve Kıbrıs’ta yer alan kampüslerde eğitimlerinin diledikleri bir bölümünü geçirebilir, açılan yaz okullarına katılabilir ve mesleki anlamda kendilerini geliştirebilecek birçok farklı merkezi ziyaret edebilmektedir. Bünyesinde yer alan yüksek donanımlı laboratuvarlar ve merkezler ile BAU öğrencileri, her alanda özgürce kendi projelerini geliştirip, deneyim kazanmaktadır. Aynı zamanda Bahçeşehir Üniversitesi, öğrencilerini henüz üniversite sıralarındayken gerçek bir iş deneyimi yaşama şansını CO-OP ile vermektedir. Türkiye’de ilk kez BAU tarafından uygulanan ve “Kampüsüm İşyerim” anlayışıyla hayata geçirilen CO-OP eğitim modelinde yerli yabancı 2.100 CO-OP partneriyle yaptığı işbirliği sayesinde öğrenciler yaz aylarında tam zamanlı; kış ayarında ise yarı zamanlı çalışarak mesleki deneyim elde etmektedir.

İletişim bilgisi: www.bau.edu.tr

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)