adscode
adscode

Bakan Avcı'dan KPSS Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Avcı, ÖSYM'nin geçmiş KPSS'leri inceleyecek olmasına ilişkin, "Daha önce başlamış ve üzeri kapatılmış bir adli soruşturma söz konusuydu" dedi.

Bakan Avcı'dan KPSS Açıklaması
Sınavlar
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ana, ilk ve ortaokul öğrencilerine matematik ve fen alanlarında uygulamalı eğitimler veren İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Taşkışla Kampüsü'nde çalışmalar sürdüren İTÜ Bilim Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Avcı, açılışın ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bakan Avcı, 2010'da yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavları’nda (KPSS) kopyaya ilişkin yürütülen soruşturmaya dair ÖSYM Başkanı Ali Demir'in "Soruşturma, 2010 yılı KPSS ile sınırlı kalmayacak" yönündeki açıklamalarına ilişkin, "Daha önce başlamış ve galiba üzeri kapatılmış bir yargı ve adli soruşturma söz konusu idi. Onunla ilgili adli soruşturma ve incelemeler zannediyorum belli aşamaya gelmiş olmalı ki, şimdi bununla ilgili bu çalışma başlatılıyor. Hayırlı olsun" dedi.

***
CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan’ın 2010 yılının Eylül ayında MİT’e verdiği ‘KPSS iddialarını araştırın’ talimatının akıbetini Temmuz 2012’de Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya sordu.

Avcı, 8 ay sonra verdiği cevapta, KPSS ile ilgili iddiaların ‘ÖSYM’ye karşı güveni zedeleme ve çalışanların da emeklerine gölge düşürme amaçlı’ olduğunu bildirdi. Oran, 22 Mart 2013’te yaptığı açıklamada “ÖSYM, AKP öncesinde en güvenilir kurumdu. Bugün içine düşürüldüğü durum ise çok üzücü. Artık AKP’li olmayan kimse güvenmiyor sanırım ÖSYM’ye. Sayın Başbakan KPSS sınavındaki iddialar için de MİT’e talimat vermişti. Ne oldu sonuç, sıfır. Konu AKP’ye, Erdoğan’a dayandı mı anında tüm dosyalar kapatılıyor. Ama yüksek puan aldığı halde yıllardır iş hayaliyle evinde oturan o gençlerimiz elbet bunun hesabını sandıkta soracaktır.” ifadelerini kullandı.




 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)