adscode
adscode

Bakan Dönmez'den okul saati açıklaması: "Okul saati illere göre değişebilir"

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yaz saati uygulamasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Dönmez, "Okul saati illere göre değişebilir" dedi.

Bakan Dönmez'den okul saati açıklaması: "Okul saati illere göre değişebilir"
Eğitim
Güncelleme : 29-Jan-19 12:21

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yaz saati uygulamasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Dönmez okul saatlerinin illere göre değişiklik gösterebileceğini ifade etti.

İşte Bakan Dönmez'in yaz saati uygulamasına ilişkin açıklaması;

Yaz saati uygulamasında 2 yıl önce böyle bir karar almıştık. Bu kararın neden verildiğine dair gerekçe bulamadık. Bizim yapmış olduğumuz çalışmalar, kalıcı yaz saati uygulamasının daha verimli olacağını biliyordurk. Ancak biz bu konuyu İstanbul Teknik Üniversitesine çalışma yaptırdık. Sonuçlar kalıcı yaz saati uygulamasının enerji verimliliği bakımından daha iyi olacağını gördük.

İTÜ ile öngörülen tasarruf miktarları oldu mu diye bir çalışma daha yaptırdık ve öngördüğümüz gibi tasarrufların gerçekleştiğini gördük. Valiliklere bir talimat gönderip, okul saatleri ve mesai saatleri ile ilgili düzenleme yapılmasını istedik. Edirne ile Kars'ın eğitim ve mesai saatleri aynı olacak diye bir şart yok. Benim bildiğim kadarıyla da İstanbul'da eğitim saatler 8:30, 9.00 civarına kadar çekildi.

Etkinliğe katılan Bilgisayar Mühendisi oyun geliştirici Burcu Coşkun Şengül ise bu maratonda hayal ettikleri oyunları gerçekleştirebilme imkanı bulabildiklerini söyledi. Şengül, "Hem bir şeyler öğrendik hem de tamamen bize ait yeni bir fikir ortaya çıktı." dedi.

Bilgisayar Mühendisliği son sınıf öğrencisi oyun geliştirici Doruk Coşkun da burada birçok farklı insan tanıdığını ve onlarla bilgi paylaşımı içerisinde olduğunu kaydetti.

AA


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)