adscode
adscode

Bakan Selçuk: BİLSEM'ler için özel kadrolar ihdas ediyoruz

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Karadeniz Ereğli Şahinde Hayrettin Yavuz Bilim ve Sanat Merkezi Açılışına katıldı.

Bakan Selçuk: BİLSEM'ler için özel kadrolar ihdas ediyoruz
Eğitim
Güncelleme : 15-Mar-21 17:37

Karadeniz Ereğli Şahinde Hayrettin Yavuz Bilim ve Sanat Merkezi'nin açılışını gerçekleştiren Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Bilim sanat merkezlerine çok özel yatırımlar yapıyoruz. Bir şekilde somut imkânlarının gelişmesi için de yatırım harcamalarını artırıyoruz. Bakanlığımızın politikaları arasında bilim ve sanat merkezleri önemli yer tutuyor. Öğrencilerimizin şahsi potansiyellerini gerçekleştirmeleri için önemli bir fırsat sunduğunu düşünüyoruz." diye konuştu.


Bir dizi temaslarda bulunmak için Zonguldak'a giden Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Karadeniz Ereğli Şahinde Hayrettin Yavuz Bilim ve Sanat Merkezi Açılışına katıldı.

Törende konuşan Bakan Selçuk, Merkezin öne çıkan değerlerin bilim ve sanat olduğunu göstermesi bakımından önemli bir sembol olduğunu dile getirerek, "Bu sembolü burada yükseltmenin, yüceltmenin, çocuklarımızın yüzünün gülümseyeceği bir mekânı tasarlamanın, yapmanın gururu ve sevinci içerisindeyiz." diye konuştu.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecine değinen Selçuk, "Salgın dönemi bizi yepyeni durumlarla karşı karşıya getirdi. Uzaktan eğitim, bizim eğitim sistemimizi olduğu gibi tüm dünyanın eğitim sistemini şekillendirmeye başladı. Bu dönüşüm ve değişim sürecinde bizim tek düşüncemiz, bu engelleri nasıl avantaja dönüştürürüz. Bütün meselemiz buydu. Bu meselemize sahip çıkmak anlamında da Türkiye'nin resmî kurumlarının, özel sektörünün, sivil toplum kuruluşlarının tümünün birden el birliğiyle bu şekilde bir eser ortaya koyma yarışına girmesi de bizi sevindiriyor." ifadelerini kullandı.

Bakan Selçuk, son 10 gündür Türkiye'yi dolaştığını, birçok il ve ilçede bulunduğunu belirterek şunları kaydetti: "Şehirlerimizi yerinde görüp, öğretmenlerimizle sohbet edip, öğrencilerimizle dertleşip; bir şekilde 'neyi nasıl yapıyoruz, neredeyiz, ne durumdayız' bunu daha iyi anlamanın yolculuğunu da gerçekleştiriyoruz. Bu yolcuğumuz bugün Zonguldak'ta devam ediyor. Bilim ve sanat merkezlerimiz, çocuklarımızın çok yönlü gelişmesi ve onların bilimin ve sanatın değişik bileşenlerinde kendilerini geliştirmeleri için özel bir ortam sağlıyor. Çocuklarımızın mizacını dikkate alan, çocuklarımızın ilgisini, yeteneğini dikkate alan bir bakış açısıyla çalışıyoruz. Bunların her geçen gün sayısının ve imkânlarının artıyor olması bizi çok memnun ediyor. Bilim sanat merkezlerine çok özel yatırımlar yapıyoruz ve gelişimi için özel kadrolar ihdas ediyoruz. Bir şekilde somut imkânlarının gelişmesi için de yatırım harcamalarımızı artırıyoruz. Bakanlığımızın politikaları arasında bilim ve sanat merkezleri çok önemli bir yer tutuyor. Öğrencilerimizin şahsi potansiyellerini gerçekleştirmeleri için önemli bir fırsat sunduğunu düşünüyoruz. Bu tür güzel yerlerde,temiz, ferah ve gelişmiş yerlerde, çocuklarımızla öğretmenlerimizle buluşmaktan ayrı bir memnuniyet duyuyoruz."

"Çocuklarımızın Gelişimini İzlemek Bizi Gerçekten Sevindiriyor"
Millî Eğitim Bakanı Selçuk, çocukların gelişimini izlemenin kendilerini sevindirdiğini vurgulayarak "Biliyorum ki sizler de bu tür binaların yükselmesinden büyük bir mutluluk duyuyorsunuz. Aslında burada yükselen bir medeniyet, aslında buradan yükselen bir gelecek, aslında burada yükselen çocuklarımızın mutluluğu. Bu mutluluğunun yükselmesinde hayırseverlerimizin çok önemli bir yeri var. Onların yaptığı biri, emin olun bin görüyoruz. Çünkü ayrı bir kıymeti var, ayrı bir değeri var. Bu iş birliği tarife sığmaz bir şekilde maddi ve manevi yönleriyle büyük bir kıymet taşıyor. Burada gerçekten büyük bir fedakârlık örneği göstererek Sayın Hayrettin Yavuz'un bütün emeğini ve birikimini bir şekilde buraya ortaya koyarak ve bu ülke için, memleketi ve bölgesi için, şehri için bir şey yapmanın kıvancını yaşaması ve bunu da eğitim üzerinde hayata geçirmesi bizi ayrıca sevindiriyor." diye konuştu.

Selçuk, merkeze ayrı bir önem verdiklerine işaret ederek, "Bugün açılışını yapacağımız kurumların çok çok daha fazlasını inşa etmek ve bütün Türkiye'de eğitimi yeşertmek için elimizden geleni fazlasıyla yapmaya gayret ediyoruz. İstiklal Marşı'mızın kabulünün 100. yıl dönümünde bugün burada bir başka manevi hazzı da yaşıyoruz. Önceki gün TBMM'de yapılan törenle de orada sergimizi açtık ve birçok belgeyi, bilgiyi paylaşma fırsatı da bulduk. İnşallah bundan sonraki süreçte de birlikte beraberce eğitime olan hizmetimizi devam ettireceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Selçuk, konuşmasının ardından yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediye, merkezi yaptıran hayırsever Hayrettin Yavuz'a plaket vererek emeği geçenlere teşekkür etti.

Programın ardından Bakan Selçuk; Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, AK Parti milletvekilleri ile diğer ilgililer öğrencilerle açılış kurdelesini keserek Merkezi gezdi.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)