adscode
adscode

Bakan Selçuk'tan LGS açıklaması:"Bir yıldır üzerinde çalışıyoruz"

Milli Eğitim bakanı Ziya Selçuk, Meyra Palace Hotel'de düzenlenen RAMKEG Projesi Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı'nın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bakan Selçuk'tan LGS açıklaması:"Bir yıldır üzerinde çalışıyoruz"
Eğitim
Güncelleme : 26-Sep-19 16:44

Bakan Selçuk, 2020'de Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında liselere yerleştirilecek öğrenci sayısının önceki yıllara göre yüksek olmasıyla ilgili Bakanlığın bir çalışmasının bulunup bulunmadığına ilişkin soruyu yanıtlarken, 4+4+4 sisteminin başladığı yıl, 5 ve 6 yaş grubundaki öğrencilerin aynı sene birinci sınıfa kaydolmalarından kaynaklanan kısmi bir öğrenci artışının bulunduğuna işaret etti. 

Selçuk, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Ama Milli Eğitim Bakanlığı olarak bunu şimdilerde değil, geçtiğimiz yıldan beri takip edip bir yıldır üzerinde çalışarak ne tür çözümler üretilebilir veya herhangi bir problem çıkmaması için ne tür hazırlıklar yapılır, bunun gayreti içindeyiz. Bunu takip ediyoruz, sınıf sınıf, il il, okul okul hepsini izleyip nerelerde ne tür risklerimiz doğabilir, bunların simülasyon çalışmalarını yapıyoruz. Farklı modellemeler yaparak hangi bölgelerde ne tür tıkanıklıklar ortaya çıkabilir, bunların hepsini öngörebiliyoruz ve tedbirlerimizi alabiliyoruz." 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)