adscode
adscode

Bakan Yılmaz, EBA üzerinden canlı yayınla açıklamalarda bulundu

Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ bugün saat 10.00'da EBA'da geçtiğimiz dönemin değerlendirmesini yaptı.

Bakan Yılmaz, EBA üzerinden canlı yayınla açıklamalarda bulundu
MEB
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz EBA üzerinden yapılan canlı yayınla 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı için önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Yılmaz'ın canlı yayında yaptığı konuşma:

"Eğitim ailemizin değerli mensupları, bir eğitim-öğretim yılını geride bıraktık, Türkiye'yi hedeflerine bir adım daha yaklaştırdık. emeği geçen yönetici ve öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Daha kaliteli bir eğitim vemrek için, kazandığımız tecrübelerin ışığında, geleceği daha güvenli kılmak için, gerçekleştirilen bu mesleki çalışmanın başarılı geçmesini diliyorum. Muhakkak ki bu çalışmada, eğitim-öğretim süreci içerisinde görülen sorunların çözümü tartışılacak, eksiklikler tespit edilip giderilecek, iyi uygulamaları ve tecrübelerimizi paylaşacağız.  

İnanıyorum ki her geçen gün daha iyiye gidiyoruz. Bu süreci daha etkili ve verimli kılmak bizlerin elindedir. Eğitim sistemlerinin gelişi de değişime ayak uydurma ve değişime hızla cevap verebilmeye bağlıdır. Bildiğiniz gibi eğitim sistemlerinin nihai amacı, topluma faydalı, toplumun değerlerini gözeten etkili iletişim becerileri edinmiş, değişimi yönetebilen, öğrenme kaynaklarına erişebilen ve bunlardan etkin yararlanma becerilerini kazanan, bilgi iletişim teknolojileri kullanan değil aynı zamanda üreten, kendisi ve toplumla barışık, insiyatif alan, araştıran, sorgulayan, eleştirel düşünme becerisine sahip, fikri hür vicdanı hür, irfanı hür bireyler yetiştirmektir.

Bu niteliklere sahip bireylerden oluşacak bir toplumun inşasında en büyük önem öğretmenlere düşmektedir. Her dönem bir çok yeniliğin uygulamasını eğitim sürecine katıyoruz. Burada eğitimle ilgili değişim çabalarının uygulamaya geçirilmesi de en büyük sorumluluk öğretmenlerimize düşmektedir. Öğretmenlerin benimsemediği, içselleştirmediği herhangi bir  yeni uygulamanın başarılı olması mümkün değildir.

Bu gerçekten hareketle, bugün Türkiye'de görülen her başarının altında eğitimin payı vardır. Ancak şunu belirtmem gerekir ki, toplumun kabulü de bu yönde, görülen her eksiklikte eğitime de bir pay düşmektedir. Önümüzdeki dönem bu eksiklikleri azatlma nihayetinde giderme dönemi olacaktır. Bu süreçte yeni müfredat bizim hedeflerimize ulaşmamızda katkıda bulunacaktır.  

Sürekli bir mesleki eğitim öğretmen akademisiyle birlikte bizi hedeflerimize daha kısa sürede yaklaştıracaktır. Ben Milli Eğitim ailemize güveniyorum.Yöneticilerimize ve öğretmenlerimize güveniyorum. Hiç şüphe yok ki yarınımız daha aydınlık olacaktır.  

Sözlerime son verirken, ülkemizin yarınını inşa edecek gençleri yetiştirirken şehit olan, hayatını kaybeden eğitim ailemizin mensuplarını rahmet ve şükranla yad ediyor, çalışma arkadaşlarıma sonsuz başarılar diliyorum. Yolunuz bahtını ve ufkunuz açık olsun."

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)