adscode
adscode

Bakan Yılmaz performans sistemine gelen eleştirilere ne yanıt verdi?

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, bazı sendikalardan öğretmenlere yönelik performans sistemine gelen eleştirilere yanıt verdi.

Bakan Yılmaz performans sistemine gelen eleştirilere ne yanıt verdi?
Eğitim
"50'ye yakın eğitim fakültesinden görüş geldi"
Bazı sendikalardan öğretmenlere yönelik performans sistemine gelen eleştirilere de değinen Yılmaz, ABD'deki, İngiltere'deki, Avrupa'daki uygulamalar dikkate alınırsa bu konudaki tartışmaların gereksiz olduğunu ifade etti. Yılmaz, öğretmen mesleği genel yeterliliklerine ilişkin çalışmaların 2006'dan beri yürütüldüğünü, kendilerinin de bu çalışmaları güncellediklerini bildirdi.

Eğitim yöneticilerinin ve öğretmenlerin performans kriterlerinin belirlenmesinin 10. Kalkınma Planı'nda da yer aldığına işaret eden Yılmaz, "Mecliste kabul edilmiş bir Kalkınma Planı'nın gereğini yerine getirmek zorundasın. Orada, millet iradesi yansıdı, bunun dışında geriye gitmek çağın gerisine düşmek demektir. Biz sadece bizden öncekilerin yaptıklarını yapıyoruz, farklı bir şey yapmıyoruz. Ben öğretmenlerimin Türkiye'yi çok daha ileriye taşıyacaklarına inanıyorum, güveniyorum." diye konuştu. 

Yılmaz, Öğretmen Performans Yönetmeliği hazırlayıp, Yükseköğretim Kuruluna gönderdiklerini belirten Yılmaz, "50'ye yakın eğitim fakültemizden görüş geldi, en çok üyesi olan dört sendikamıza da gönderdik." bilgilerini verdi. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)