adscode
adscode

Bakan'dan Flaş Açıklama!

Enerji Bakanı Taner Yıldız, gündemdeki önemli konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan'dan Flaş Açıklama!
Türkiye'den Haberler
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile DEDAŞ arasında yaşanan krize değinen Yıldız, belediyelerin yüksek miktarda elektrik borçları olduğunu, bazı belediyelerin bunları yapılandırdığını, bazılarının ise buna yanaşmadığını söyledi.
 
"Ödeyenle ödemeyen aynı haklardan mı yararlanacak?" diye soran Yıldız, bazı bölgelerde son elektrik faturalarının zamlı olduğu şeklindeki iddialara da "Ne açık ne gizli, zam yok" yanıtı verdi.
 
Bakan Taner Yıldız'ın, gündemdeki önemli iki konuya ilişkin değerlemdirmeleri şöyle:
"Şirketler özelleştirildi, kamuda da olsa benzer şekilde tahsilat oranları artırılmalı. Artı bir para istenmiyor, kulanılan elektriğin parası isteniyor. Bu sadece o bölge için değil her yer için geçerli...
 
Diyarbakır'da sadece artıma tesisinin 49 milyon TL'ye yakın borcu var. Şirket bunun ödenmesini istiyor; taksit yapalım, vade uygulayalım diyor. 'Biz hiçbir şekilde ödeme planı veremiyoruz' deniyor. Ödeme planı veren belediyeler de var. Örneğin Batman ve Şırnak belediyeleri ödeme planı sunmuşlar ve elektrikleri açık. Batman ile Diyarbakır belediyeleri arasında siyasi bir farklılık da yok. Batman 'ödeyeceğiz' diyor ama Diyarbakır bunu demiyor.
 
Bir kısım yerlerde elektriğin cebren açıldığını gördük, kanuni işlemi yapmak zorundayız. İyi niyetli vatandaşlara her türlü kolaylığın gösterileceğini söylemek istiyorum. Konuyu, tüm bilgileriyle, salı günkü Bakanlar Kurulu'nun gündeminde de taşıyacağım.
 
"ÖDEYENLERİN HAKKI NE OLACAK?"

 
Ödeme planlarını sunsunlar... Hiçbir özel sektör ve kamu çalışanı elektrik ya da su kesmek için görev yapmamaktadır. Ama kanun ve mevczuat çerçevesine gereğini yapmak durumundalar. Mahkeme kesintiler için yürütmeyi durdurma kararı aldı. İçme suyuyla alakalı elektrik açılmış oldu.
Yargı mensuplarıyla da bunları paylaşmamız lazım. Orada kamu görevi yapan kişiler görevlerini yapmayacaklar mı? Ödeyenlerin hakkı ne olacak? Ödeyenle ödemeyenin aynı haklara sahip olamayacağını biliyoruz. Tüm BU konuları Bakanlar Kurulu'na taşıyacağım..."
 
'ELEKTRİĞE ZAM' İDDİALARI

 
"Ne açık ne de gizli bir zam söz konusu değil. Abone gruplarına göre, tarifeler tüm yurtta aynı. Fatura dönemiyle alakalı bir durum söz konusu.
 
Aylık faturaları kesmeleri lazım, aksamalar olduğunu gördük ve ikazları yaptık. Ancak kullanılan elektriğe ekleme söz konusu değil. Ödeme planlarında, özellikle Antalya'da, kredi kartı uygulaması bile koyduylar. Taksit de yapılıyor; bir peşin 3 taksitle ödeme imkanı sağlanıyor..."

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)