adscode
adscode

'Baraja takılan öğrenciler için fırsat'

OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek: “Üniversiteye girişte baraj uygulamasının kaldırılmasının üniversite kaynaklarının etkili kullanılması ve yükseköğretimden yararlanan öğrencilerin artırılması açısından olumlu."

'Baraja takılan öğrenciler için fırsat'
YKS
Güncelleme : 17-Feb-22 13:55

 

YÖK'ün aldığı yeni karara göre, sayısal, sözel, eşit ağırlık ve dil puan türlerinde sınav puanı hesaplanmasında uygulanan TYT puan türünde 150 puan almış olma şartı ile yerleştirme puanlarının hesaplanmasında, TYT puan türü için 150, sayısal, sözel, eşit ağırlık ve dil puan türleri için 180 olan sınav puanı barajı uygulanmayacak.

OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek, YÖK’ün aldığı bu karar ile gerçekten okumak isteyen, alt yapısı olan ancak çeşitli nedenlerle sınavda baraja takılan öğrenciler için bir fırsat oluşturacağını ve sınav kaygısını azaltacağı vurguladı.

Yülek, tıp, diş hekimliği, eczacılık, hukuk, mimarlık, mühendislik ve öğretmenlik programlarında başarı sırası koşulunun devam etmesi ve yerleştirmelerin puan üstünlüğüne göre yapılmasının hiçbir öğrencide hak ve imkân kaybına neden olmayacağını ifade etti.

Stresi azaltacak

Ayrıca Temel Yeterlilik Testinin 135 dakika olan sınav süresinin 165 dakika olarak uzatılmasının sınava girecek öğrencilerin kaygısını azaltmaya yardımcı olacağını belirten Yülek, sürenin uzatılmasının sınav stresinin kontrol edilmesini kolaylaştıracağını da vurguladı.

Yülek ayrıca şınları söyledi: "OSTİM Teknik Üniversitesi olarak YÖK’ün aldığı bu kararın, sınava girecek öğrencileri kariyer hedeflerine ulaşmaları noktasında teşvik edeceğinden şüphemiz yoktur. Bu karar ülkemizde istihdam noktasında yükseköğretim mezunu bireylerin artmasında katkı sağlayacaktır. Böylelikle nitelikli iş gücü sayesinde yerli ve milli üretimde dünya standartlarına ulaşılacaktır. Baraj puan sınırının kaldırılmasının pandemi döneminde zor koşullarda gelecekleri için emek veren öğrencilerimizin yararına olmasını dileriz."

 

  


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)