adscode
adscode

Bartın Üniversitesi'ne bin 171 dönümlük yeni kampüs

Bartın Üniversitesi'nin, ev ve arazileriyle kamulaştırılan 2 köyün bulunduğu yere inşa edilen bin 171 dönümlük yeni yerleşkesi, bölgenin kültürel, sosyal ve ekonomik değişimine katkı sağlamak için gün…

Bartın Üniversitesi'ne bin 171 dönümlük yeni kampüs
Üniversite
Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, yaptığı açıklamada, Kutlubey yazıcılar ile Esenyurt köyü sınırları içerisinde yer alan bölgenin, yerleşke alanı olarak belirlenmesinden 3 ay sonra kamulaştırma sürecinin başladığını ve bu süreçte bin 837 hak sahibiyle görüşüldüğünü söyledi.

Köy halkının kendilerine verdiği destekle kamulaştırma sürecinde zaman kaybı yaşanmadığını, iş ve işlemlerin karşılıklı güvenle daha hızlı yürütüldüğünü anlatan Kaplan, gönülleri kırmadan, karşılıklı güven içinde kamulaştırma işlemlerini gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Hiçbir hak sahibinin zarar görmemesi için çaba harcadıklarını vurgulayan Kaplan, "Burada işin sırrı bizim onlara, onların da bize güvenmesi oldu.�Bugün de görüyoruz ki, o tutumumuz halk nezdinde karşılığını buldu. Köy sakinlerinin desteğiyle kısa sürede büyük yol aldık." diye konuştu.

Kaplan, yerleşkenin tamamlanmasıyla vatandaşların modern bir şehre yakın olmanın mutluluğunu yaşayacağını ifade etti.

"Bölgeye bir zenginlik kazandırdı"

Yeni yerleşkenin çağdaş bir üniversitenin bütün gereksinimlerini karşılayacak bir anlayışla yapılandırıldığını belirten Kaplan, 2 köy üzerine kurulan üniversitenin çağdaş mimari yapısının, şu anda görselliğiyle bölgeye bir zenginlik kazandırdığını aktardı.

Kaplan, şehirin bu yöne doğru yapılaştığına işaret ederek, "Dolayısıyla üniversitenin gittiği her yer bereketli olmuştur ve ülke için bir kazançtır. Bugün hepimiz görüyoruz ki bir zamanlar sadece bir toprak, tepe veya dağdan ibaret olan üzerinde bulunduğumuz alan, modern kampüsün kaynağı durumundadır. İleride yeni binalarımızla çok renklenmiş ve zenginleşmiş olarak ülkemiz bilim hayatındaki yerini alacaktır." dedi.

30 bin nüfuslu uydu kent

Yeni yerleşkede merkezi araştırma laboratuvarı ve sayısal derslik binasının tamamlanarak eğitime başlandığını aktaran Kaplan, beden eğitimi ve spor yüksekokuluyla spor salonları, mühendislik, edebiyat fakültesi idari binaları sözel derslik ve yemekhanelerin tamamlanma aşamasına geldiğini, önümüzdeki akademik dönemde faaliyete başlayacağını bildirdi.

FIFA standartlarına uygun futbol sahası, kapalı spor salonuyla 30 daireden oluşan lojmanların yıl içerisinde tamamlanmasının planlandığını ifade eden Kaplan, "Bu çalışmalarımız ve çevre düzeni tamamlandığında 30 bin nüfuslu uydu kent görünümü kazanacak olan kampüs, akademisyenlerin ve öğrencilerin nitelikli bilimsel araştırma yapabilecekleri ve eğitim öğretim faaliyetleri gerçekleştirebilecekleri donanıma sahip olacak." diye konuştu.


AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)