adscode
adscode

Başbakan Erdoğan FATİH’i unutmamış!

Ak Parti iktidarının bugüne kadar yaptığı en önemli projelerden birisi de FATİH’ti. Ama uzunca bir süre, hedeflenen ivme yakalanamadı. Hatta unutulur gibi oldu.

Başbakan Erdoğan FATİH’i unutmamış!
Milliyet Diyalog
Fiyasko diyenler artmaya başladı. Bunun en önemli nedenlerinden biri de, her iki yılda bir değişen Milli Eğitim Bakanlarının, projenin önemine Başbakan Erdoğan kadar inanmamaları ve takipçisi olmamalarıydı. Yoksa şimdiye kadar, söz verilen vaatler çoktan gerçekleşmiş olurdu...
Siyaset keşke biraz da projeler üzerinden yol alsa. Başbakan Erdoğan’ın aşağıda özetini çıkarttığımız sözlerinin altına kim imza atmaz ki! Keşke hep bu tonda ve hep yapılanlar anlatılsa, muhalefet de, beğendiklerini alkışlayıp, tıkandığı noktalarda yol gösterse. İşte o zaman, çocuklarımızın ve ülkemizin geleceği için sabah akşam kafa yorduklarına daha fazla inanacağız...
Ve tabii eğitime olan bu ilgi, daim olsa!..

Tablet var ama!..
Ankara’da katıldığı tablet dağıtım töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, FATİH projesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
İsterseniz gelin önce onlara bir göz atalım, sonra da kafamıza takılan soruları soralım:
* Bugün 81 vilayetimizde tam 100 bin adet bilgisayarı, tablet bilgisayarı öğrencilerimize teslim ediyoruz. Şu ana kadar 63 bin tablet bilgisayarı dağıtmıştık. Bugün 100 binini daha teslime ediyoruz. İnşallah mart ayının sonuna kadar bu sayıyı 675 bine ulaştıracak, teslim etmiş olacağız.

Türkiye’de üretilecek
* Bir yandan eğitimin altyapısını bu şekilde değiştirirken, bir yandan da ileri teknolojiyi sınıflarımıza taşıdık. Okullarımıza bir milyon adet bilgisayar dağıttık.
* Şu anda meslek liselerimiz hariç tüm liselerimizde, sınıflarımızda çocuklarımızda etkileşimli tahta dediği 85 bin etkileşimli tahta yerleştirmiş durumdayız. 40 bin okulumuza daha etkileşimli tahta yerleştireceğiz. Etkileşimli tahtalarda ve tabletlerinizde kullanacağınız kaynaklar hazırlandı, hazırlanıyor.
* 5 bin ders videosu ve üç bin ses kaydını oluşturduk. 100 bin öğretmenimiz FATİH Projesi eğitimi aldı. 10 milyon 600 bin adet tablet bilgisayarı ihalesi belli aşamaya geldi.
* Dünyanın en büyük firmaları bu iş için yarışıyorlar. Ülkemizde üretim yapmak kaydıyla.

Bilgisayarın esiri olmayın!
* Kimi bilgisayar nedeniyle dolandırılıyor, kimileri çirkin işlere itiliyor, kimileri sanal saldırıya uğruyor, bunlara karşı son derece dikkatli olmanızı rica ediyorum.
* Bu bilgisayarlar tabletler bunun altını özellikle çiziyorum, sizi kitap okumaktan kağıttan kalemden ve silgiden asla uzak tutmasın. Bilgisayar sizi öğretmenlerinizden, arkadaşlarınızdan ve ailenizden koparmasın. Özellikle de sokakları, parkları, oyun alanlarını bilgisayara aldanıp boş bırakmayın. Oralardan muhakkak istifade edin.
* Televizyonu da bilgisayarı da lütfen gerektiği kadar kullanın.
* Siz bilgisayarın esiri olmayın, bilgisayar sizin esiriniz olsun. Bilgisayar, sizin eğitim olarak kullandığınız bir araç olarak kalsın. Şu anda dünyada gerek ülkemizde bilgisayarın esiri haline gelen, çok kötü örnekler var.
* Tableti çocuğa teslim etmekle iş bitmiyor. Tablet anne baba ve öğretmenlerimizle yüz yüze kalp kalbe eğitimi ne olur asla unutturmasın. Çünkü evladın anneye olan sevgisi asla kaybolmamalı. İlim gözle kulakla elde edilen değil, kalple elde edilen bir değerdir.
* Çocuğu olan anne babalar eminim ki bizi anlıyorlar. Biz çocuklarımızı, gençlerimizi korumak için gereken her adımı atacağız. Özgürlükleri kısıtlamadan düzenlemelerimizi yapacağız. İnşallah teknolojinin kölesi olan değil, hükmeden ve yön veren nesillere Türkiye’yi emanet edeceğiz.
* Tabletlerimizi F klavye olarak hazırlıyoruz.

İtirazı olan var mı?
Başbakan Erdoğan’ın yukarıdaki sözlerine itirazı olan var mı? Varsa gerekçesini göndersin, hep birlikte tartışalım.
Söyledikleriyle yapılanlar farklıysa, onu da ayrıca gündeme taşıyalım. Ama ne olur, her ne kadar hedeflenenlerin çok gerisinde kalınsa da, gerçekleşenleri de göz ardı etmeyelim...
Çok daha iyisi olamaz mı? Elbette olur. İşte muhalefet de, çıkıp onu nasıl yapacağını anlatsın. Yani, tartışmalar biraz da, sen onu dedin, ben bunu dedimin ötesine geçip proje odaklı olsun...
Erdoğan, önceliklerinin en başında eğitim olduğunu bir kez daha açıkladı. Yaptıkları yatırımları anlattı. Ama ona rağmen belki de en başarısız oldukları alan eğitim oldu. Çünkü, mehter takımı gibi hep bir ileri, iki geri gittiler...
Özetin özeti: Teknolojiyi sadece kullanan değil üreten haline geldiğimiz gün, gözümüz arkada kalmayacak!..

Milliyet

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)