adscode
adscode

Başbakanlık 60 uzman yardımcısı alacak

Başbakanlık merkez teşkilatında istihdam edilmek üzere 60 uzman yardımcısı alınacak.

Başbakanlık 60 uzman yardımcısı alacak
Türkiye'den Haberler
Başbakanlık merkez teşkilatında istihdam edilmek üzere 60 uzman yardımcısı alınacak.

Resmi Gazete'de yayımlanan sınav duyurusuna göre, giriş sınavı, müracaat edenlerin mezun oldukları fakülte ve bölümlere göre 2 grup halinde yapılacak.

Birinci grupta hukuk fakültesi, iktisat, işletme, kamu yönetimi ve uluslararası ilişkiler bölümü mezunları arasından 37 Başbakanlık Uzman Yardımcısı alınacak. Bu gruptan müracaat edeceklerin KPSSP95, KPSSP97, KPSSP103 ve KPSSP116 puan türlerinden birinden en az 85 almaları gerekecek.

İkinci grupta ise iletişim fakültesi, bilgisayar mühendisliği, elektronik mühendisliği, endüstri mühendisliği bölümleri ile sosyoloji bölümlerine ayrılan kontenjan için 23 adayın ilgili KPSS puan türlerinden 75-80 taban puanı sağlamış olma şartı aranacak.

Sınava katılmak isteyenler, başvurularını 10-14 Ağustos 2015 tarihleri arasında Başbakanlık Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Başvuru Formu'nu doldurarak http://www.basbakanlik.gov.tr/ adresinden elektronik ortamda veyaBaşbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğüne iletmek suretiyle şahsen, elden veya posta yoluyla yapabilecek.

Giriş sınavı, 31 Ağustos-11 Eylül tarihlerinde Ankara’da yapılacak.

Bu arada, Ankara Kalkınma Ajansı da sınavla 9 uzman personel istihdam edecek. Adaylar, 28 Ağustos'a kadar başvurabilecek. Sözlü sınav, 28-30 Eylül'de gerçekleştirilecek.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)