adscode
adscode

Başkent -22 derece ile buz kesti

Tüm yurdu etkisi altına alan soğuk hava Ankara'da da etkisini sürdürüyor. Gece saatlerinde -12 derece olan hava sıcaklığı, ilerleyen saatlerde -22 dereceye kadar düştü.

Başkent -22 derece ile buz kesti
Türkiye'den Haberler
Tüm yurdu etkisi altına alan soğuk hava Ankara'da da etkisini sürdürüyor. Gece saatlerinde -12 derece olan hava sıcaklığı, ilerleyen saatlerde -22 dereceye kadar düştü.

Soğuk havanın etkisiyle şelale ve havuzlar dondu, evlerin ve arabaların camları buz tuttu.

Ayrıca çatılarda buz sarkıtları oluştu. Yollarda ise gizli buzlanma meydana geldi.

Tüm yurdu etkisi altına alan soğuk hava Ankara'da da etkisini sürdürüyor. Gece saatlerinde -12 derece olan hava sıcaklığı, ilerleyen saatlerde -22'ye kadar düştü. Soğuk havanın etkisiyle şelale ve havuzlar dondu, evlerin ve arabaların camları buz  tuttu. Ayrıca çatılarda buz sarkıtları oluştu. Yollarda ise gizli buzlanma meydana geldi.

Soğuk havaya rağmen gece çalışan bir taksi şoförleri, yaktıkları ateşle ısınmaya çalıştılar. Ankara'nın simgesi olan Kuğulu Park'ın donması nedeniyle kuğular yüzmek yerine buz kütlesinin üzerinde yürüdü.

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün hava tahmin raporuna göre, Ankara'da hava sıcaklığının bugün en düşük -14, en yüksek ise -3 derece olması beklenirken, hava parçalı bulutlu olacak.

 Kar tüm yurdu etkisi altına aldı! Kangalların imdadına onlar yetişti

Yapılan son değerlendirmelere göre; kıyılarında karla karışık yağmur olmak üzere Kuzey Ege, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Batı ve Doğu Karadeniz ile Orta Karadeniz kıyı kesimleri, Bolu, Mardin, Eskişehir ve Ankara'nın batısının hafif kar yağışlı, Marmara, Doğu Anadolu'nun güneyi ile Muş, Ağrı, Iğdır, Batman ve Siirt çevrelerinin ise kar yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının doğu kesimlerde azalacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Ege ve Akdeniz Kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s)eseceği tahmin ediliyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, batısı hafif kar yağışlı -3

İstanbul: Parçalı çok bulutlu, il geneli kar yağışlı  5

İzmir: Parçalı çok bulutlu, hafif karla karışık yağmur ve kar yağışlı 5

Adana: Parçalı ve az bulutlu 8

Antalya: Parçalı bulutlu 9

Samsun: Çok bulutlu, hafif kar yağışlı 3

Trabzon: Çok bulutlu, hafif kar yağışlı 2

Erzurum: Çok bulutlu ve hafif kar yağışlı -8

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu 0

(İHA)

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)