adscode
adscode

"BAYRAM ÖNCESİ VERİN ŞU ATAMA MÜJDESİNİ!"

Ağustosta 50 bin atama için seslerini duyurmaya çalışan öğretmen adayları önceki gün Milli Eğitim Bakanlığı önünde basın açıklaması yaptı. Onlara haftalardır Meclis’ten destek veren CHP’li vekil de, aynı…

"BAYRAM ÖNCESİ VERİN ŞU ATAMA MÜJDESİNİ!"
Eğitim
Ağustosta 50 bin atama için seslerini duyurmaya çalışan öğretmen adayları önceki gün Milli Eğitim Bakanlığı önünde basın açıklaması yaptı. Onlara haftalardır Meclis’ten destek veren CHP’li vekil de, aynı gün Bakan İsmet Yılmaz’a şiirle çıkıştı: Gönül yarasından sakınmak gerek. Ki, yoktur cihanda merhemi. Elinden gelirse gönül yıkma ki, yıkık gönlün ahı yıkar âlemi.

TBMM Milli Eğitim Komisyonu üyesi Dr. Ceyhun İrgil, önceki gün Genel Kurul’da ataması yapılmayan öğretmenleri bir kez daha gündeme getirdi. CHP grubu adına konuşan İrgil, kürsüden aylardır görev bekleyen öğretmenler için ağustosta atama yapmayacağını söyleyen Bakan Yılmaz’a seslendi: “Ücretli, sözleşmeli öğretmenlik diyerek oyalamayı bırakın. Bayram öncesi bu insanlara verin şu müjdeyi, yapın bu atamaları. Bu insanlar okullarına, öğrencilerine kavuşsun.”

ÖĞRETMENLER ‘MAĞDUR’ DİYORUZ

Öğretmenlere ilişkin yanlışların düzeltilmesi gerektiğini söyleyen İrgil, ataması yapılmadığı için işçilik yapmaya başlayan ve geçtiğimiz günlerde çalıştığı inşaatın 6. katından düşerek ölen Gaziantepli Mikail Cengiz’i hatırlatarak şunları söyledi:

“Arkadaşlar, öğretmenler mağdur diyoruz, biraz vicdan diyoruz. Öğretmenler haftalardır seslerini Bakana duyurmaya çalışıyor ‘Yardım et bana, söyleyebildiklerimden daha fazlasını anla’ diyor ama Sayın Bakan bu kadarını bile anlamıyor, belki de çevresini saran o bürokratlar buna izin vermiyor. Yapmayın, öğretmenlerin, öğretmenlik mesleğinin onuruyla oynamayın. Sayın Bakan, öğretmenlere atama sözü verdiniz, tutun. Sınav yaptınız, görün. ‘67 bin açık var’ diyorsunuz, atayın, bir öğretmen daha ölmesin.”

KEDİNİN FAREYLE OYNADIĞI GİBİ

İrgil, öğretmenlerin verilmiş sözlerin tutulmasını beklediğini belirterek, “Öğretmenlerin onurunu örselemenin hiçbir gerekçesi olamaz. Siz öğretmenleri itibarsızlaştırdınız” dedi.
Öğrencilere, öğretmenlere, akademisyenlere binlerce soruşturma açıldığını, cezalar verildiğini ve sürgünlerin yaşandığını da ifade eden İrgil, CHP olarak sürekli eleştirdikleri eğitim sisteminin neden kötü olduğunu ise şu cümlelerle açıkladı: “Çünkü siz öğrencilerle yap-boz gibi oynuyorsunuz, çünkü siz öğretmenlerle kedinin fareyle oynadığı gibi oynuyorsunuz.”

TAŞ DEVRİ NEDEN BİTTİ?

CHP’li İrgil konuşmasında ayrıca iktidar partisinin tutumunu da eleştirdi:
“Biz, ‘Taş devri kafalar değiştiği için bitti’ diyoruz; siz, ‘Hayır, taşlar bittiği için’ diyorsunuz. Biz soruyoruz ilmi hikmetten, siz diyorsunuz çalmadım kilimi mektepten. Gazetelerde, televizyonlarda, bu salonda sürekli kul hakkından ve adaletten söz ediyorsunuz. Biz de sizden hep söylediğiniz gibi Hz. Ömer adaleti bekliyoruz. Ama karşımızda hep vurdumduymaz Turist Ömer’i görüyoruz. Önemli olan insan olmak, iyi insan olmak, sizlere göre insan olmak muktedirlere yaslanmaktır; bize göre insan olmak arkanda, kendi gölgenden başka bir güç yokken de yürekli olmaktır.”

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)