adscode
adscode

BBC Earth, Dünya Uzay Haftası'nı iki yeni belgeselle kutluyor

BBC Earth, her yıl 4 – 10 Ekim tarihleri arasında kutlanan Dünya Uzay Haftası'nı iki yeni programla karşılıyor.

BBC Earth, Dünya Uzay Haftası'nı iki yeni belgeselle kutluyor
Bilim Teknoloji
Dünya Uzay Haftası kapsamında prömiyer yapacak olan Secret Life Of The Sun (Güneş) ve Man On Mars – Mission to the Red Planet (Mars'taki Adam: Görevimiz Kızıl Gezegen) belgesellerinin yanı sıra Wonders Of The Solar System ve Stargazing and How To Build A Planet adlı yapımlar da ekrana gelecek.

The Secret Life of the Sun, izleyicileri Güneş'in merkezinden başlayan, gezegenin yüzeyinde devam eden ve atmosferde sonlanan bir yolculuğa çıkarıyor. Uzaydan gelen en güncel görüntüler ve en son CGI (bilgisayar ile üretilen görüntü) teknolojisi kullanılarak Güneş'in öyküsü katman katman anlatılıyor. "Güneş'in merkezinde ne var?", "Bu gezegen nasıl Güneş Sistemi'nin en güçlü manyetik alanını yaratıyor?" ve "Yaydığı enerji nasıl Dünya'nın yaşam kaynağı oluyor?" gibi sorular açıklığa kavuşuyor.

İzleyiciler sadece olağanüstü manzaralar, gerçeküstü coğrafyalar görmekle kalmayacak, pek kimsenin bilmediği ancak biz insanları derinden etkileyen Güneş'in karanlık ve kaotik yüzüne de tanıklık edecek. Belgesel dizisinin ilk bölümü 6 Ekim Salı günü, saat 23.00'te yayınlanacak.

Dünya Uzay Haftası vesilesiyle BBC Earth'te ekrana gelecek ikinci yeni belgesel dizisi Man On Mars – Mission To The Red Planet ise, kısa bir süre önce Mars'ta su bulunduğunu açıklayan NASA'nın, şimdiye dek giriştiği projelerin en iddialısı olan Mars'a insan gönderme misyonunu mercek altına alıyor. Uzay araçlarının test edilmesinden astronotlar üzerinde yapılan deneylere, hayat destek sistemlerinin geliştirilmesine kadar perde arkasında olup bitenler anlatılıyor. Belgesel "Astronotlar imkansız denilenin üstesinden nasıl gelecek?", "Mars'a insan göndermek gerçekten mümkün mü?" ve "Mars'a gidenler geri dönebilecek mi?" gibi sorulara yanıt veriyor.

Neil Armstrong'un Ay'a ayak basmasının ardından bilim kurgu olmaktan çıkıp gerçeğe dönüşen Mars'a insan gönderme planını analiz eden Man On Mars – Mission To The Red Planet'in ilk bölümü 8 Ekim Perşembe günü, saat 23.00'te BBC Earth ekranına gelecek.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)