adscode
adscode

'Ben bu sınavı başarırım diyen öğrenci kazanır'

TEOG sınavının 'ölüm-kalım sorunu' olarak algılanmaması gerektiğini belirten VEGA Okulları Rehberlik Servisi Koordinatörü Abidin Güler, öğrencilere önerilerde bulundu.

'Ben bu sınavı başarırım diyen öğrenci kazanır'
Sınavlar
Bu sınav tek ve son seçenek değil, bunu aklınızdan çıkarmayın. Sınava yeterli hazırlandığınızı, elinizden geleni yaptığınızı düşünün.

Ancak, mükemmeliyetçi olmayın. Gerçekçi ve ulaşılabilir hedefler koyun. 

Kendinize karşı dürüst olun, eksikliklerinizi fark edin ve gidermek için çaba harcayın. Özgüven önemli Sınav, bir bilgiyi ne kadar özümsediğinizi gösteren bir değerlendirme biçimidir.

Sınavı kişiliğinizin değerlendirilmesi olarak algılamayın. Sınav sonucunun, belli yeterliliklere ilişkin eksikliklerinizi görmek ve kendinizi geliştirmek için bir fırsat olabileceğini unutmayın.

Özgüvenin az olması sınava negatif etki yapabilir ancak özgüvenin çok yüksek olması da bazen sınav sonuçlarını olumsuz etkiler. TEOG sınavları zamanlama olarak diğer sınavlara göre daha geniş bir süreye sahip sınavlardır. 

Her test 20 soru sorar, 40 dakika verir ve yanlış doğruyu götürmez. Bu 20 sorunun hepsiyle uğraşmak, sonuna kadar hepsini yapmak önemlidir. Matematik ve Fen testlerinde sınavı bitirdikten sonra soru kâğıdının üzerinden çözümlerini silip bastan tekrar çözmek, cevabınızı kontrol etmek hataların önüne geçmek için iyi bir yoldur.

Tane tane okuyun Türkçe ve İnkılap Tarihi dersi sınavlarında soruları tane tane okuyup sorunun kendi bütünlüğü içinde değerlendirip yapılması çok önemlidir. Özellikle paragraf ve metin verilen sorularda soruyu paragrafa göre cevaplamak gerekir.

Sınava ilişkin yönergeleri dikkatli okuyun, sınavın uygulanmasına yönelik gerekli bilgileri bildiğinizden emin olun. ’Ben bu sınavı başarırım’ diye motive olmak sonuçları pozitif anlamda daha ileri götürür.

Yanlışların doğruları götürmediği bu sınavda bilmediğin soruyu boş bırakmaman gerekir. Ancak cevap verirken en istenilene en yakın olan şıkkı bulmaya çalışıp onun üzerinden işaretleme yapman önemlidir.

Posta

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)