adscode
adscode

Beyaz Cennet: Kayak Merkezleri

Kış turizminin en çok talep gören aktivitesi olarak kayak, günümüzde özellikle gençlerin ilgi göstermesi ile giderek yayılmaktadır.

Beyaz Cennet: Kayak Merkezleri
Türkiye'den Haberler
Kayak merkezleri misafirlerine konforlu otellerinde konaklama imkanı sunarken tur organizasyonları da malzemelerin teminine kadar zengin bir yelpazede hizmet veriyor. Ucuz uçak bileti fırsatlarından yararlanarak Türkiye gibi dört mevsimin yaşandığı ve kışların tadına doyulmaz güzellikte geçtiği bir ülkede var olan birden çok kayak merkezi eşsiz güzellikleri ve kaliteli hizmetleri ile sizleri bekliyor.

Türkiye’de siz değerli konuklara hizmet veren Kayak Merkezleri;

Uludağ Kayak Merkezi (Bursa)

Türkiye’nin en büyük kayak merkezi olması nedeniyle Uludağ, Kış sporları kadar eğlence sıklığı, konserler ve yoğun aktiviteleriyle de cazibe merkezi. Birçok gençlik festivalinin düzenlendiği Uludağ, Bursa’ya 36 km uzaklıkta yer alır. Konaklama tesislerinin çeşitliliği ve büyük şehirlere yakın oluşu bu tesisin popülerliğini devam ettirmektedir. Kayak dışında snowboard yapabilir, kar motosikleti ile turlayabilir, buz pateni kayabilir ve bigfoot deneyimi yaşayabilirsiniz. Aynı zamanda oteller bölgesinde bulunan telesiyej ve teleski gibi ulaşım araçlarını da kullanarak macera dolu bir kış tatili geçirebilirsiniz.

Erciyes Kayak Merkezi (Kayseri)

Kayseri ilimizin merkezine 25 km uzaklıkta, toz kar kalitesi ile Türkiye’nin en iyi kar kalitesine sahip pistlerinden biridir. Sakin yapısı, pist sayısı ve genişliğiyle acemiler için Erciyes, bulunmaz bir kayak merkezi. Erciyes’in makul fiyatları ve karda sucuk ekmek keyfinin en iyi yapılacağı şehirlerden biri olması merkezin daha da çekici olmasını sağlıyor. Aralık ve Mart ayları kayak yapmak için en verimli dönemdir.

Kartalkaya Kayak Merkezi (Bolu)

Bolu’nun merkezine 38 km uzaklıkta bulunan bu önemli kayak merkezi, Köroğlu Dağları’na kurulmuştur. Kış turizmine oldukça önemli bir katkısı olan merkezde snowboard da yapılabilmektedir. Ayrıca sezon uzunluğu ve kar kalitesi sebebiyle de biraz tecrübeli katılımcılar için daha tercih edilesi olabiliyor. Kartalkaya, Avrupa standartlarında hazırlanmış özel bir snowboard pistine de sahiptir.

Ilgaz Kayak Merkezi (Kastamonu)

Kastamonu, tarihi güzellikleri ve doğal harikaları sebebiyle yazın ve baharda yapılan gezilere bir de kış keyfini ekliyor. Ilgaz Kayak Merkezinde 3 adet pist ve alıştırma sahası ile birlikte genel kullanım için 1 adet telesiyej, 1 adet taşıma bandı (yürüyen bant) ve 1 adet teleski bulunmaktadır. Kayak merkezinin bulunduğu alan ve pistlerin çevresi ormanlar ile kaplı olduğundan hem kayak - snowboard yaparken hem de dinlenirken çok güzel bir manzara izliyorsunuz.

Sarıkamış Kayak Merkezi (Kars)

Kars ilimizde yer alan ve önemli bir kayak merkezi olma özelliği taşıyan Sarıkamış Kayak Merkezi, Kayak tutkunları tarafından dünyanın her yerinden ziyaret edilmektedir. Sarıkamış kar pistinin en güzel özelliklerden biri Alpler’de bulunan kristal kar yapısı. Telesiyej ve teleski hizmetleri de veren Sarıkamış Kayak Merkezi, 1,5 metreye ulaşan bir kar kalınlığı ile amatör ve profesyonel kayakçılara hitap etmektedir.
 
 
Palandöken Kayak Merkezi (Erzurum)

Erzurum’a bağlı olan merkez, Palandöken Dağları üzerinde kurulmuş olup Türkiye’nin en yüksek zirvesine sahiptir. Kayak tutkunlarına heyecan dolu anlar yaşatan merkez, Uluslararası olimpiyatlara da ev sahipliği yapmış ve toz kar özelliğine sahiptir. Kar kalınlığı 2-3 metreyi bulur. Nispeten ana yaşam merkezlerine ve kentlere uzak gibi görünse de havalimanı aracılığıyla uçakla Palandöken turu yapabiliyorsunuz. En önemli özelliklerinden biri de muazzam zevkli olan Türkiye’nin en büyük kayak pisti burada yer alıyor olması.

Kartepe Kayak Merkezi (Kocaeli)

İstanbul’a sadece 115 km uzaklıkta bulunan Kartepe Kayak Merkezi, aynı zamanda en genç tesislerimizden. Sapanca Gölü’ne olan yakın konumu ile de birçok tatilcinin ilgisini çekmektedir. Her bütçeye uygun tesislere ev sahipliği yapan Kartepe’de ister 5 yıldızlı bir otelde ister küçük bir pansiyonda konaklayabilirsiniz. Toplam 12 adet piste sahip olan tesiste ayrıca lift, telesiyej ve teleski hizmetleri de verilmektedir. Aralık ve Şubat sonuna kadar devam eden sezondan faydalanabilirsiniz.
Davraz Kayak Merkezi (Isparta)
Isparta ilimize 26 km uzaklıktadır. Kaliteli konaklama tesisi ile misafirlerine konforlu bir tatil imkanı sunmaktadır. Genç kayak ve kar merkezlerimizden Davraz, özellikle amatör kayakçılar için güvenli kayak rotaları, profesyoneller için ise 4 km’lik muhteşem parkurlar sunar.
 
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)