Üniversite seçerken nelere dikkat edilmeli? Öğrencilere önerileriniz nelerdir?
Üniversite adaylarına birinci önerim kendilerini mutlu edecek, ilgi ve yeteneklerine uygun bölümleri belirlemeleri. Adaylar, tercih listesini oluştururken başarı sıralarına uygun bir tercih havuzu hazırlamalı. Tercih sırasını oluşturma noktasında ise devreye giren şey adayın isteği.
Adaylar sıralama yaparken puan ve başarı sırasından önce hangi tercihlerini daha çok istiyorlar diye düşünmeli ve listelerine son halini vermeli. Yerleştirme sonuçları açıklandığı zaman üzüntü yaratacak bir bölüm tercih listesine eklenmemeli. Üniversite adayları tercih yaparken uzmanlardan yardım almaktan kesinlikle çekinmemeli.
Tercih listesinde belirleyici olan diğer aşama ise üniversite seçimi. Kritik olan bu kararda bireysel gelişimlerine katkıda bulunacak, kültürel anlamda besleyecek, entelektüel bilgi birikimlerini geliştirecek, sosyal yönden kendilerini destekleyecek, güçlü akademik kadrosu ile kendilerini hem teorik hem de pratik anlamda fırsat yaratacak üniversiteleri tercih etmeliler. Ayrıca adaylar tercihlerini yaparken bağımsız kuruluşların yaptıkları üniversite araştırmalarını da inceleyebilir.
Günümüzde iş dünyası, üniversite mezunlarının bazı kritik yetkinlikleri de kazanmış olmalarını istiyor. Bu ihtiyaçtan yola çıkarak Beykoz Üniversitesi olarak 2017 yılında tüm bölümlerimizde Yetkinlik Geliştirme Programı’nı uygulamaya başladık. Program ile öğrencilerin öğrenim gördükleri alan bilgisinin yanı sıra 21. yüzyıl iş dünyasının ihtiyaç duyduğu değişimi yönetebilme, girişimci anlayış ve dijital yeterlilik gibi temel ve yönetsel 14 yetkinlikte kendilerini geliştirmiş ve profesyonel iş hayatına hazır olarak mezun olmaları hedefliyoruz.
Yetkinlik Geliştirme Programı dışında yükseköğretime getirdiğimiz birkaç farklılığı daha bilmelerini isterim. İlki, Özgün Eğitim Öğretim Modelimiz. Üniversitemizde öğrencilerimiz ister lisans ister önlisans bölümünde okusunlar 7+1 ve 3+1 modeli ile öğrenim görüyor ve en az bir dönemlerini alanlarında faaliyet gösteren bir iş yerinde geçiriyor. Bu model öğrencilerimizin derslerde öğrendiklerini gerçek hayatta yaşananlar ile ilişkilendirmelerine, öğrendiklerini uygulama olanağı bulmalarına katkı sağlıyor.
Eğitim-öğretim yaklaşımımızın en önem verdiğimiz alanlarından bir diğeri de uluslararasılaşma. Öğrencilerimizin mutlaka bir dönem yurt dışı deneyimi olmasını önemsiyor, bunun ile ilgili her geçen gün yurt dışı üniversiteler ile iş birliklerimizi artırıyor ve öğrencilerimizi teşvik ediyoruz.
Bununla birlikte bu yıl itibari ile Blok Öğrenmeyi hayata geçirerek Türkiye’de yine bir ilke imza attık. Öğrencilere daha derin, etkili ve esnek bir öğrenme deneyimi sunuyoruz. Pilot uygulaması lisansüstü düzeyinde başladı. Türkiye’de ilk olacak bu yenilikçi sistem ile güz ve bahar dönemlerini haftalık bloklar halinde tasarladık. Böylece öğrencilerin geleneksel sistemdeki ders yüklerini hafifletmiş, daha derin ve interaktif bir öğrenme yaşamalarına olanak sağladık.
Adaylar 2 Ağustos akşamına dek üniversitemizin Kavacık Yerleşkesine gelebilir tercih uzmanlarımızdan ve akademik kadromuzdan bilgi alabilirler.