adscode
adscode

BEYOĞLU ANADOLU LİSESİ 170. YILINI KUTLUYOR

Beyoğlu Anadolu Lisesi, 170. yılını 18 Mayıs’ta kutlamaya hazırlanıyor.

BEYOĞLU ANADOLU LİSESİ 170. YILINI KUTLUYOR
Okullardan Haberler

 

 

Beyoğlu Anadolu Lisesi, 1849 yılında İngiliz Büyükelçiliğinde çalışanların kız çocuklarının eğitim görmesi için İngiliz Büyükelçisi’nin eşi Lady Redcliffe’in girişimleri ve Sultan Abdülmecit’in şu an okulun bulunduğu araziyi vakfetmesiyle ile kurulmuştur. Başlangıçta “English High School” adıyla faaliyete başlayan okul, 1980 yılında “Beyoğlu Anadolu Lisesi” adını  alarak 170 yıldır yüksek eğitim standartları ile eğitim hayatına devam etmektedir.

Kurulduğu günden bu yana kültür-sanat, bilim, politika vb. alanlarda pek çok başarılı insan yetiştiren okul Türkiye’de eğitimde bir marka olarak yoluna emin adımlarla devam etmektedir. Vuslat Doğan Sabancı, Gülse Birsel, Perihan Maden, Fatma Betül Sayan Kaya ve adını sayamadığımız pek çok başarılı iş insanıBeyoğlu Anadolu Lisesi'nden mezun olarak farklı alanlarda başarılarını devam ettirmiştir.

Bu denli önemli bir geçmişe sahip olan okul bu sene kuruluşunun 170. yılını 18 Mayıs’ta okul binasında tüm eski mezunların ve öğrencilerin katılımı ile kutlamaya hazırlanıyor. 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)