adscode
adscode

Bilfen'den yine Türkiye derecesi yapan 2 öğrenci!

2014 TEOG sonuçlarına Bilfenli öğrenciler damgasını vurdu.

Bilfen'den yine Türkiye derecesi yapan 2 öğrenci!
Sınavlar
Geçen yıl 16 Türkiye 1.sinin 4’ünü çıkaran Bilfen, bu yıl 2 Türkiye derecesi ile başarı geleneğini sürdürdü. TEOG 1'de 16 öğrenci, TEOG 2'de 62 öğrenci olmak üzere toplamda 78 öğrenci tüm soruları doğru yanıtladı.

Bilfen Okullarından sınava giren 611 öğrencinin 6 dersteki genel başarı ortalamasının yüzde 96.25 olduğunu söyleyen Bilfen İlköğretim Okulları Koordinatörü Nurşen Kayatürk, "TEOG 1 ve TEOG 2'deki 6 dersten girdikleri toplam 12 sınavda tüm soruları doğru yanıtlayan 78 öğrencimiz, başarı rekorunu bu yıl da kimseye kaptırmadı. Öğrencilerimiz bu başarıya okulda aldıkları eğitimin kalitesi ve düzenli ders takibiyle ulaştılar." dedi.

“Başarının anahtarı: Dersi derste öğrenmek!”
Başarısının sırrının dersi derste dinleyip akşam evde konu tekrarlı testler çözmek olduğunu söyleyen Bilfen Çamlıca İlköğretim Kurumu öğrencisi Ahmet Faruk Barli, "Okulumun yürüttüğü eğitim sistemi, öğretmen ve idarecilerimizin sürekli desteği sayesinde TEOG'da dereceye girmeyi başardım." dedi.  Sınava çalışırken asla sosyal hayattan da kopmadığını belirten Barli: "Sosyal aktiviteler başarıya engel değil aksine kafamızı rahatlatmamızı sağlayan motive edici faaliyetler. Bu yüzden önümüzdeki sene için sınava girecek arkadaşlara da tavsiyem; dersi derste dinlemeleri, hobilerine zaman ayırarak sınava hazırlanmalarıdır." diye konuştu. Barli, lisede hedefinin Robert Koleji ya da İstanbul Erkek Lisesi olduğunu belirtti.

Bu yıl ilk kez uygulanan TEOG'un iki aşamalı olmasını değerlendiren Bilfen Bahçeşehir İlköğretim Kurumu öğrencisi Beliz Ütebay ise " TEOG'da sınavın iki aşamalı olması, sorulara ayrılan sürenin uzatılması ve ders aralarında verilen molalar sınav stresimizin azalmasını sağladı. 20 soruya verilen 40 dakikalık süre sayesinde cevaplarımı iki kere kontrol etme şansı buldum." dedi.  Sınava hazırlık süreci boyunca dersi derste dinlediğini, evde tekrarlar yaptığını belirten Ütebay: " Okulumuz her birimizin öğrenme biçimine göre bir eğitim sistemi belirliyor. Ben de bu çerçevede öğretmenlerimin yönlendirmelerini harfiyen yerine getirerek başarı grafiğimi her geçen gün artırdım. Bu konuda okulumun desteği hep yanımdaydı." Yorumunu yaptı. Ütebay, hayalindeki lisenin İstanbul Erkek Lisesi ya da Robert Koleji olduğunu belirtti.




 TEOG’da Türkiye Derecesi Yapan 10 Öğrenci!
 Türkiye genelinde 10 öğrenci 6 dersten girdikleri toplam 12 sınavda tüm sorulara doğru yanıt verirken aynı zamanda 6, 7 ve 8'inci sınıf Yıl Sonu Başarı Puanı 100 olduğu için 500 tam puan almış oldu. Bu yıl ilk kez uygulanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG)sonuçları tartışmalı soruların iptal süreci sebebiyle kamuoyuyla paylaşılmadı. Ancak okullar e-okul sisteminden kendi öğrencilerinin sonuçlarına ulaşarak Türkiye genelinde 1 milyon 290 bini aşan öğrencinin girdiği  TEOG 1 ve TEOG 2 sınavları sonuçlarına göre puan hesaplamasını yaptılar. Geçtiğimiz yıl SBS sisteminde Türkiye genelinde derece yapan 16 öğrenci varken bu yıl TEOG sisteminde Türkiye genelinde derece yapan 10 öğrenci olduğu söyleniyor.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)