adscode
adscode

Bilgi Koleji'nden uzaktan canlı eğitimde yüzde 30 indirim

- Pandemi sürecinde eğitim ve öğretim faaliyetlerini uzaktan ve kesintisiz olarak sürdüren Bilgi Koleji, uluslararası ölçekte verdiği uzaktan canlı eğitimde Türkiye'de bir ilk olarak yüzde 30 indirim uygulayacak.

Bilgi Koleji'nden uzaktan canlı eğitimde yüzde 30 indirim
Okullardan Haberler

Pandemi sürecinde eğitim ve öğretim faaliyetlerini uzaktan ve kesintisiz olarak sürdüren Bilgi Koleji, uluslararası ölçekte verdiği uzaktan canlı eğitimde Türkiye'de bir ilk olarak yüzde 30 indirim uygulayacak.

Küresel salgının hayatımızın tüm alanlarında yol açtığı değişimin en büyük etkilerinden birisi de eğitim-öğretim alanında görüldü. Martın ortasında ara verilen eğitim-öğretim bir daha başlayamadı ve karneler dijital ortamda öğrencilere sunuldu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından EBA TV yoluyla uzaktan eğitim modeli başlatılırken, bazı okullar da uzaktan canlı eğitim sistemine geçti.

Uzaktan canlı eğitimi Türkiye'de pandemi nedeniyle okullarda eğitim-öğretime ara verilir verilmez hayata geçiren kurumların başında Bilgi Koleji geldi.

Kolej, pandemi sürecinde uluslararası kalitede verdiği uzaktan canlı eğitimde yeni eğitim-öğretim döneminde Türkiye'de bir ilk olarak yüzde 30 indirim uygulayacak.

 

- "Uzaktan canlı eğitimde faydalı ve verimli sonuçlar aldık"

Bilgi Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çevik, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, geçen dönem verdikleri uzaktan canlı eğitimin faydalı sonuçlarını gördüklerini söyledi.

Çevik, "Uzaktan canlı eğitim sürecinde hem öğretmenlerin hem öğrencilerin hem de velilerin en kısa sürede sürece adapte olması ve öğretimde hiçbir kayıp yaşamadan bu dönemi geçirmesi için gereken her türlü desteği verdik. Sadece eğitim ortamı amacıyla hazırlanan profesyonel platformlar kullandık ve en üst düzeyde verimlilik elde ettik." dedi.

Uzaktan canlı eğitimde her türlü senaryoyu düşündüklerini, derslerin aksamadan işlendiğini dile getiren Çevik, pandeminin psikolojiye etkisi nedeniyle okul psikoloğu tarafından öğrencilere destek imkanı da sağlandığını anlattı.

 

- "Kişisel gelişim uygulamaları sürdürüldü, öğrenciler anlık takip edildi" 

Ahmet Çevik, uzaktan canlı eğitim sürecinde a+5b eğitim modeli kapsamında akademik çalışmalarla birlikte bilişim, spor, sanat, İngilizce ve kişisel gelişim uygulamalarının da devam ettiğini söyledi.

Bu süreçte gerçekleştirdikleri ilham seminerlerinde öğrencilerin aktif rol üstlenerek merak ettikleri soruları hazırladıklarını ve katılımcılarla keyifli sohbetler gerçekleştirdiğini kaydeden Çevik, "Öğrencilerimizin ders durumları ve genel başarı durumları, yapılan uygulamalarla ve özel bir ölçme değerlendirme yöntemi olan CATX uygulamasıyla anlık olarak takip edildi ve bilgilendirmeleri yapıldı." diye konuştu.

Çevik, uzaktan canlı eğitimde dijital platformların etkin biçimde kullanıldığını ve dijital oyunlaştırma süreçlerine uyum sağlandığını kaydederek, "Ayrıca öğrencilerimiz evde kullandıkları materyalleri değerlendirerek oluşturdukları ürünlerle, üretim ve oyunlaştırma sürecine katkı sağladı." ifadesini kullandı.

Bilgi Koleji'nin en önemli ayrıcalıklarından birisinin sürekli bilgilendirme ve veli ile gerçekleştirilen üst düzey iletişim olduğunu aktaran Çevik, bunun öneminden bahsetti.

 

- "Geleceğin yazılımcıları Genç Biilişim Sınıfı'nda yetişecek"

Bilgi Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Çevik, kurdukları Genç Bilişim Sınıfı'na değinerek, şu bilgileri verdi:

"Yazılım uzmanı, siber güvenlik uzmanı  olacak bir kişinin bazı olmazsa olmazları, altyapısında mutlaka olması gereken bilgiler vardır. Lise matematiği ve fen bilimleri bu bilgilerin en başında gelir. Ancak, fen ve matematik yetmez. Yazılım alanında kaynaklar ve kodlar İngilizce olduğu için İngilizce'yi de tıpkı ana dili gibi bilmek zorundadır. İngilizce'ye hakim olabilmek için de Türkçe'yi doğru kullanmak önemlidir. Bu alanda eksik olan bir öğrenci, kodlamada istenilen başarıyı elde edemez. Bu nedenle, iyi bir bilişim uzmanının öncelikle akademik açıdan iyi bir lise eğitimi alması gerekir.  Ayrıca günümüzün gençleri gelecekte birden fazla meslekte çalışacaklardır. Tüm meslekler bilişim ile mutlaka entegreli olacaktır. Sağlık sektörüne çözümler geliştiren bir tıp doktorları, alanında bilişimi de kullanarak fark yaratan mühendisler, avukatlar olacaktır.

Bilgi Koleji'nde Genç Bilişim Sınıfı'nda eğitim gören öğrencilerimiz kapsamlı eğitimlerimizin yanında aynı zamanda hafta sonları da Bilişim Eğitim Merkezi'ndeki eğitimlere katılıp, farklı sektörlerle tanışarak, gerçek dünya ile iç içe bir eğitim alma şansına sahip olacak. Böylelikle, meslekte farklı genç ve yetişkin kişilerden eğitimler alarak bilişim sektörü ekosistemini bizzat yaşayacak, farklı bağlantılar oluşturacak ve sosyal ilişkiler kurarak, bu kişilerle gerek yarı zamanlı gerek uzaktan projeler geliştirecek ve hatta kazanç elde edebilecek. Geleceğin bilişim uzmanları test ve mülakatlarla seçilecek ve toplam öğrenci sayısı 20 ile sınırlı tutulacak."

 

- "Pandemiye karşı tüm önlemleri aldık"

Ahmet Çevik, Bilgi Koleji olara bu yıl uzaktan canlı eğitimde yüzde 30 indirim uygulayacaklarını ve bunun Türkiye'de bir ilk olacağını söyledi.

Biz “Okullar açılacak mı?” yerine “Okullar başlayacak”a odaklandık. Her ne şekilde okullar başlarsa başlasın öğretim faaliyetleri yüzde yüz, eğitim faaliyetleri de çok büyük oranda yapılabilir ve daha iyisini yapacağız.

Örgün eğitim için de pandemi kapsamında tüm önlemleri aldıklarını dile getiren Çevik, sınıfların sosyal mesafe kurallarına göre düzenlenmesi, hijyen tedbirlerinin alınması ve az sayıdaki öğrencilerin geniş sınıflarda eğitim alması gibi önlemlerden bahsetti.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)