adscode
adscode

Bilgi’de Tercih Günleri başladı

İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul ve Kuştepe kampüslerinde aday öğrenciler için Tercih Günleri düzenliyor.

Bilgi’de Tercih Günleri başladı
Üniversite
Güncelleme : 22-Jul-22 11:04

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde “Tercih Günleri” başladı. Bilgi Üniversitesi’ni tercih etmek isteyen aday öğrenciler 5 Ağustos 2022 tarihine kadar santralistanbul ve Kuştepe kampüslerini ziyaret ederek Bilgi danışmanlarıyla üniversitenin sunduğu eğitim hayatı, kampüs olanakları ve tercih süreci hakkında bire bir görüşme imkânı bulacak. Aday öğrenciler, Tercih Günleri kapsamında üniversitenin akademisyenleri tarafından verilecek fakülte seminerlerine katılarak ilgi duydukları bölüm ve fakülteler hakkında detaylı bilgi edinebilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İstanbul Bilgi Üniversitesi Eğitim Danışmanı Samet Alyu, YKS’de baraj puanı uygulamasının kaldırılmasıyla bu yılki tercih sürecinin geçen yıla kıyasla bazı değişikliklerle başladığını belirtti. Alyu, “Geçmiş yıllarda uygulanan ve öğrencilerin üniversite tercihi yapabilmeleri için ön koşul olan baraj puanları hukuk, mimarlık, mühendislik gibi bazı bölümler dışında artık yok. Yani öğrencilerin üniversite tercihi yapabilmek için belli bir baraj puanını geçmesi gerekmeyecek. 2021 YKS sınavında 1 milyona yakın adayın ilk basamak sınavı olan Temel Yeterlilik Sınavı’nda 150 puan alamayıp baraj altında kaldığını düşünürsek yapılan bu değişiklik ile çok sayıda öğrenci için hayalini kurdukları üniversite kapıları aralanmış olacak." ifadelerini kullandı.

"İlgi duyduğunuz, yeteneğinizle örtüşen bölümleri tercih edin"

Alyu, aday öğrencilerin tercih listesi oluştururken dikkat etmesi gereken noktalara değinerek, “Öğrencilere öncelikli olarak ilgi duydukları, yetenekleri ile örtüşen, hayalleriyle de uyumlu olan bölümlere yönelik tercihler yapmalarını öneriyoruz. Gelecekte hangi alanda çalışmak ve kendini geliştirmek istediklerine karar verip ilintili bölümleri tercih etmeleri en ideali olacak. Konunun teknik kısmına değinecek olursak, aday öğrencilerin geçen senelerde olduğu gibi bu sene de aldıkları puandan ziyade ilgilendikleri bölümlerin başarı sıralamalarını baz almaları ve buna ek olarak bu bölümlerin kontenjan sayısında geçen seneye kıyasla bir değişiklik olup olmadığına dikkat etmeleri daha sağlıklı listeler oluşturmaları için önem taşıyor." değerlendirmesinde bulundu.

"Tercih edilen üniversitenin sosyal ve uluslararası imkânlarına da dikkat edilmeli"

Adayların üniversite seçimlerinde dikkat etmesi gerekenleri de paylaşan Alyu, şöyle devam etti:

“Adaylar, tercihlerinde yer verecekleri üniversitelerin uluslararası akademik standartlara uyumuna, sektörler ile olan bağlantılarına, sahip oldukları akreditasyonlara, kendilerine hangi uluslararası değişim olanakları yaratabileceklerine, profesyonel gelişimleri desteklenirken ne gibi sosyal etkinlik ve proje imkânlarına sahip olacaklarına dikkat etmeli. Bunlara özen gösteren adaylar kusursuz bir üniversite deneyimi yaşarken gelecek için de gerekli yetkinlikler ile donatılmış olacak."

Açıklamaya göre, 5 Ağustos’a kadar devam edecek Bilgi Tercih Günleri hakkında detaylı bilgi için https://aday.bilgi.edu.tr/ web sitesi ziyaret edilebiliyor.

AA


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)