adscode
adscode

Bilgili öğrencilerden Dubai'de birincilik

İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencileri, CFA Institute Research Challenge’ın Dubai’de gerçekleşen bölgesel yarışmasında birinci oldu.

Bilgili öğrencilerden Dubai'de birincilik
Üniversite
Güncelleme : 19-Mar-22 09:36

Dünyanın önde gelen finans kuruluşlarından CFA Institute tarafından her yıl küresel ölçekte düzenlenen CFA Institute Research Challenge kapsamında CFA Ürdün ve CFA Birleşik Arap Emirlikleri tarafından düzenlenen yarışmaya Türkiye, Kıbrıs, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman, Ürdün, Suudi Arabistan, Katar, Bahreyn, Kuveyt, Lübnan ve Mısır’dan üniversiteler katıldı.

11 üniversiteyi geçtiler
BİLGİ Finansal Ekonomi Yüksek Lisans Programı öğrencisi Ömer Faruk Yüksel, Ekonomi ve Finans Üstün Başarı ile Hukuk Çift Anadal Programı öğrencisi Ekin Öner, Ekonomi ve İşletme Üstün Başarı Programı öğrencisi Sinem Köklü ile Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Programı öğrencisi Leen Fattah’ın yer aldığı İstanbul Bilgi Üniversitesi ekibi yarışmaya katılan 11 üniversite arasında birinci oldu.
CFA Institute Research Challenge’ın bir sonraki aşaması olan 20 Mart 2022 tarihinde düzenlenecek alt-bölgesel yarı finali kazanan ekip yarışmanın Avrupa bölgesel turunda yarışacak ve bu turda birinci olan takım ise New York’ta düzenlenecek global finale katılmaya hak kazanacak.
Üniversite öğrencilerinin menkul kıymetler araştırması ve değerleme, yatırım raporu yazımı ve sunum yeteneklerini ölçen küresel bir yarışma olan CFA Institute Research Challenge’da öğrenciler araştırma analisti rolü üstlenerek gerçek dünyada deneyim kazanıyor. Yarışma, yerel, alt-bölgesel, bölgesel ve küresel olmak üzere dört aşamadan oluşuyor.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)